Orele suplimentare nu se mai platesc!

Orele suplimentare nu se mai platesc!

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a dispus directorilor de penitenciare sa nu solicite bani pentru plata orelor suplimentare. In concluzie, angajatii care efectueaza ore suplimentare nu vor mai beneficia de plata acestora.

Bugetul ANP insufient pentru plata orelor suplimentare

ANP nu are bani pentru plata orelor suplimentare. Informatia este demonstrata de dispozitia ANP din data de 21 martie 2019, pe care ANP-DEA a transmis-o unitatilor penitenciare.

Practic, orele suplimentare efectuate de angajati vor fi compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 de zile, indiferent daca acest lucru afecteaza siguranta personalului si a locurilor de detinere, prin planificarea in serviciu a unui numar insuficient de angajati.

Orele suplimentare nu se mai platesc!
Orele suplimentare nu se mai platesc!

Recuperarea orelor suplimentare afecteaza siguranta personalului

Pentru ca nu exista bani pentru orele suplimentare nici macar in limita de 3% prevazuta la nivelul bugetului centralizat al ANP, sefii trimit ”cu japca” angajatii in libere.

Aceasta masura (liberele ”cu japca”) afecteaza siguranta personalului, deoarece nu exista posibilitatea planificarii in serviciul operativ a unui numar suficient de agenti pentru a reactiona la o eventuala agresiune din partea detinutilor.

Recuperarea orelor suplimentare afecteaza siguranta penitenciarului

Lipsa de personal este una dintre cauzele care slabeste siguranta locurilor de detinere. Detinutii profita de lipsa de personal pentru a incalca legea.

Descoperite ulterior, abaterile savarsite de catre detinuti vor intra in responsabilitatea angajatilor care ar putea fi sanctionati disciplinar.

”Nu se vor solicita fonduri pentru ore suplimentare”

In mail-ul trimis de ANP unitatilor penitenciare scrie negru pe alb: ”Nu se vor solicita fonduri pentru ore suplimentare”. Este dovada ca ANP nu are bani sa plateasca orele suplimentare efectuate de angajati.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Orele suplimentare nu se mai platesc!

  1. Anp-ul își bate joc de angajați.
    Directorul general Marian DOBRICĂ ar trebui sa își dea demisia.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: