Ministrul Justitiei ia banii angajatilor si ii ofera detinutilor

Ministrul Justitiei ia banii angajatilor si ii ofera detinutilor

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat finalizarea proiectului de lege prin care detinutii vor fi despagubiti pentru ca au fost cazati in conditii neconforme, in timp ce orele suplimentare ale angajatilor se recupereaza „cu japca” pentru a nu se plati.

Zero lei pentru angajati, 70 de milioane de lei pentru detinuti

In contextul in care directorii de penitenciare obliga angajatii sa isi ia libere „la comanda” pentru a reduce numarul de ore suplimentare pentru ca nu mai exista bani pentru angajati, ministrul da detinutilor 70 de milioane de lei.

Libere „cu japca”

Masura prin care angajatii „se trimit cu japca” in libere pentru a nu se depasi plafonul de 3% din cheltuielile cu salariul slabeste siguranta personalului, dar si siguranta penitenciarului. Totodata, se incarca persoanalul cu sprasarcini, revenindu-se la practica in care un supraveghetor este planificat pe doua sectii, iar in posturile de paza de pe perimetrele locurilor de detinere se executa serviciul fara schimbator/rezerva.

Angajatii pe locul al doilea, deptinutii pe primul loc

Inca o data ministrul Justitiei si directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) pun angajatii pe locul al doile in detrimentul detinutilor.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Ministrul Justitiei ia banii angajatilor si ii ofera detinutilor

  1. Se tot discută de câțiva ani despre aceste ”recompensări” , la un moment dat era vorba de 8 euro/zi, ca în Italia.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: