N-avem bani!

N-avem bani!

Sistemul penitenciar este in colaps! Desi nu ne face placere aceasta situatie, avem obligatia morala fata de membrii nostri de sindicat de a le prezenta realitatea din sistemul penitenciar. Pe scurt: „N-avem bani!” pentru nimic. 

MJ si ANP anunta ca nu mai sunt bani pentru angajati

La intalnirea dintre MJ, ANP si organizatiile sindicale, angajatorul a anuntat organizatiile sindicale ca nu exista bani suficienti pentru plata orelor suplimentare, pentru deconturilor turistice, pentru actualizarea normei de hrana, pentru actualizarea normei de echipament, pentru majorarea de pana la 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale.

Practic, nu sunt bani pentru nimic din ceea ce inseamna DREPTURI ANGAJATI.

Limita de 3 % pentru orele suplimentare

Marian Dobrica a dispus directorilor de penitenciare sa diminueze numarul orelor suplimentare ale angajatilor pentru a nu le plati. Prin urmare, directorii penitenciarelor au dispus sefilor sa trimita „cu japca” angajatii in libere pentru a nu le mai plati orele suplimentare.

In timp ce unii sefi isi ingroasa buzunarele cu plata orelor suplimentare, „palmasii” sunt trimisi acasa „cu japca”, nefiind planificati in serviciu.

Nu sunt bani pentru promotia de Elevi si Studenti

MJ si ANP nu mai au bani pentru incadrarea promotiei 2019 de elevi si studenti. In eventualitatea in care „cineva” nu rezolva problema bugetului ANP, elevii si studentii nu vor putea fi incadrati dupa promovare.

Asteptam si reactia celorlalte sindicate

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a reactionat constant la abuzurile comise de Marian Dobrica si Tudorel Toader si a pus pe tapetul angajatorului (MJ si ANP), in anul 2018, un numar de 49 de probleme de sistem. Din pacate MJ si ANP nu au rezolvat niciuna.

„Tovarasii traditionale” sindicat – angajator

In sistemul penitenciar se anunta, pentru anul 2019, cele mai grave probleme legate de salarizare si drepturi conexe pentru angajatii din penitenciare. FSANP reactioneaza. Vrem rezolvarea problemelor si insistam pentru gasirea solutiilor. Asteptam ca si celelalte sindicate sa reactioneze. „Tovarasiile traditionale” dintre angajator si unele sindicate trebuie sa inceteze! Suntem in al 12-lea ceas. Treziti-va!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „N-avem bani!

 1. Sindicaliștii să nu mai accepte să muncească ca sclavii.
  Sindicaliștii nu trebuie ținuți în brațe de lideri lor ca bebelușii, normal ar fi ca singuri să aplice prevederile legii, conform Art. 4, alin. 3 din L. 293/2004 să refuze să intre în serviciu când este repartizat singur pe secție, să solicite însoțitorii sub rezerva că va desfășura activitatea respectivă, supraveghetorii să nu mai efectueze percheziție, să nu mai facă muncă suplimentară, …
  În final practicanți inițiativă personală sau în grupuri mici, înțelegeți că liderii noștri nu pot acționa singuri, așa vor fi copleșiți de mafia din ANP. cu sprijinul sindicatelor aservite lor. Sunt unități unde s-au dezvoltat asemenea sindicate otrăvitoare.

  Apreciază

 2. Ne-ați disperat cu „lătratul” ăsta. Practic ce masuri luați, în afara de a expune problemele pe care oricum le știm deja?! Iar o sa spuneți de proteste de câteva sute de persoane? Ce se rezolva asa? FAPTE, nu vorbe. Pana nu o sa fie pușcăriile goale, ca nu mai intra nimeni în serviciu, nu o sa se rezolve ceva.

  Apreciază

  1. Înseamnă ca nu ești atent ce probleme ridicam. Sindicatele semnalează problemele, găsește uneori soluții pe care le prezintă. Cei care nu vor sa le ia sunt ANP și MJ.

   Știi măcar cum se ia o dezice in sistemul penitenciar?

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: