Grave probleme in penitenciare | FSANP solicita o intalnire cu prim-ministrul

Grave probleme in penitenciare | FSANP solicita o intalnire cu prim-ministrul

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat o intalnire urgenta cu prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, pentru rezolvarea problemei in ceea ce priveste plata orelor suplimentare, cheltuielilor pentru servicii turistice si pentru angajarea promotiilor de absolventi 2019.

Sensibilizarea opiniei publice prin comunicate de presa

In aceasta dimineata, FSANP a dat un comunicat de presa in care a semnalat opiniei publice gravele probleme cu care se confrunta angajatii din penitenciare ca urmare a insuficientei bugetului ANP in a asigura drepturile salariale pentru angajati.

Doar 83% din fondul de salarii este asigurat

In contextul inghetarii salariilor prin OUG 114/2018, din lipsa alocatiilor bugetare conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor ne-a informat in data de 19 martie 2019 ca doar 83% din fondul de salarii este asigurat, situatie care face practic imposibila plata orelor suplimentare, actualizarea drepturilor de hrana si echipament, decontul cheltuielilor pentru servicii turistice si angajarea promotiilor de absolventi.

Peste 1 milion de ore suplimentare inca nerecuperate si neplatite

Sistemul penitenciar se confrunta cu un deficit sever de resurse umane, fapt ce a condus la inregistrarea unui numar de peste 1 milion de ore suplimentare inca nerecuperate si neplatite, in pofida incercarilor extrem de riscante ale conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor de a evita plata acestora

8.700 de incidente negative in penitenciare in ultimii 2 ani

Lipsa acuta de personal, incarcarea cu suprasarcini a angajatilor, munca suplimentara efectuata in exces au condus la subminarea sigurantei penitenciarelor, fapt ce a determinat inregistrarea a peste 8.700 de incidente negative in penitenciare in ultimii 2 ani. In realitate, numarul evenimentelor negative este mult mai mare, avand in vedere ca nu toate se raporteaza.

Blocarea activitatii sistemului penitenciar

Angajatii sunt dispusi sa refuze efectuarea de ore suplimentare pentru viitor, avand in vedere ca acestea nu pot fi nici recuperate si nici platite, fapt ce va conduce la blocarea activitatii sistemului penitenciar.

Daca Guvernul nu va dispune masuri de solutionare rapida a acestei situatii negative – angajatii din penitenciare vor fi in postura de a nu putea sa mai intre in serviciu, nefiind asigurate conditiile legale pentru siguranta personala, a detinutilor custodiati si a comunitatii, pe acest fond incidentele negative putand degenera rapid, situatie ce va duce la blocarea activitatii penitenciarelor.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: