Fostul director adjunct al Penitenciarului Botoșani este în atenția Avocatului Poporului

Instituția Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul de la Penitenciarul Botoșani cu privire la o abatare disciplinară săvârșită de fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu BOBOC, care își spăla elemente din componența uniformei de serviciu la spălătoria destinată persoanelor private de libertate, folosind deținuții în scop propiu dar și materialele și bunurile din patrimoniul statutului. 

De la televizor la Avocatul Poporului

Aflăm că Avocatul Poporului a notificat Penitenciarul Botoșani pentru a obține informații despre cazul pe care sindicatele l-au prezentat opiniei publice, deoarece polițiștii de penitenciare onești se delimitează de astfel de personaje care nu fac cinste Poliției penitenciare. Fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu BOBOC, a revenit pe funcția de șef de tură.

Avocatul Poporușui a cerut informații despre: 

– funcționalitatea spălătoriei deținuților;  

– dreptul de a folosi sau nu spălătoria deținuților de către angajații penitenciarului; 

–  măsurile luate cu privire angajatul penitenciarului (fostul DASDRP);

– aspecte relevante despre deținuții ce au fost folosiți în scop personal (selecția la munca, recompensele primite).

Ca și completări…

Există o cercetare disciplinară în desfășurare a faptei săvârșită de către fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu BOBOC.

Lucrurile s-au așezat la Penitenciarul Botoșani, iar colectivul de agenți și ofițeri își desfășoară activitatea în armonie, atenția polițiștilor de penitenciare fiind exclusiv îndreptată spre rezolvarea problemelor din penitenciar.

ÎNTREBARE: Avocatul Poporului va sesiza și organele de urmărire penală pentru a cerceta posibilele infracțiuni săvârșite de fostul director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar (DASDRP), Radu BOBOC?!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

6 gânduri despre „Fostul director adjunct al Penitenciarului Botoșani este în atenția Avocatului Poporului

 1. Un exemplu este vesnica propulsata in functii de comanda la Bacau fara a avea habar de ceva concret mereu pusa la conducere nu are un concurs dat si urmeaza sa fie dir adj Eap cu nume si prenume sau??

  Apreciază

  1. Va rog sa imi semnalati concret ce face pentru a-i aduce la cunostinta directorului general al ANP ce se intampla in Poliția penitenciară.

   Apreciază

   1. Povestea e lunga, dar pe scurt: A venit psiholog prin schimbare din of.secretariat,ulterior unsa sef serviciu asistenta,s a incercat imputernicirea in CC,cu toate ca nu indeplinea conditiile de la acea vreme,a ramas prin Dzu. A urmat scoaterea functiei la concurs in 2021,dar nu s a scos motivat ca nu e bugetata,insa luna urmatoare publicarii anuntului hop imputernicirea pe un an. La expirare inca o imputernicire tot pe un an. In 5 ani de zile propuneri la 50 de minim 2 ori pe an,chiar si 4 consecutive. Cerere de schimbare pe of mobilizare anul acesta pentru un loc caldut,neaprobata de dir.(mamica fiind in co). Acum o lasa mostenitoare pe dir ed. 2 Exceeptionale 2 ani la rand si ea si cei 2 copilasi adoptivi,unul chiar va ramane sef la asistenta ca deh a jurat credinta(si ea cu cerere de schimbare pe mobilizare). Nu au nici otreaba cu managementul fac doar ce vor si ce cred. Cateva luni in 2021 toti ofiteri din sector prin rotatie au facut supraveghere la scoala motivat de lipsa personal operativ ca asa a fost dispozitia. La control DIP fetele erau in CO ca asa trebuia. La regionala tot CO. La convocare CM ca nu se putea CO. Sunt si mai multe aspecte care acum nu imi vin,dar ar trebui supuse atentiei DG. Asa nu se poate. Toate aspectele aratate si celelate pot fi dovedite nu sunt simple afirmatii. Asteptam feedback!!

    Apreciază

 2. Oh, și încă pe câți nu ii prindeți ca stați prea comod la Capitala🤣… Vai și amar de el sistem … In unități, fac ce le taie capul, doar, “Directorul e Dumnezeu” acolo…

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: