VIDEO | Problemele Penitenciarului Iasi in atentia MJ, ANP si opiniei publice

VIDEO|Problemele Penitenciarului Iasi in atentia MJ, ANP si opiniei publice

Problemele din Penitenciarul Iasi au fost prezentate sambata, 26 octombrie 2019, conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ministerului Justitiei (MJ) si azi, 29 octombrie 2019, opiniei publice (Click AICI!).

Problemele cu care se confrunta angajatii Penitenciarului Iasi

Imputernicirea pentru sef birou evidenta detinuti nu s-a facut pe criterii profesionale. Angajatii de la sectorul evidenta au un volum foarte mare de munca si cu o mare responsabilitate, desi sunt extrem de slab remunerati. S-ar impune acordarea sporului de solicitare „neuropsihica” similar grefierilor.
Legislatia interzice ca angajatii care desfasoara activitati cu detinutii in exteriorul locului de detinere sa aiba asupra lor telefoane mobile personale creandu-se o discriminare fata de alti angajati din penitenciar, existand probleme de comunicare/informare cu factorii decizionali.

Comisia de disciplina este sesizata in mod abuziv. Nu exista raspundere pentru cei care abuzeaza de acest lucru.
Desi Penitenciarul Iasi a fost suspus unor controale din partea forurilor superioare, problemele au ramas nerezolvate.
Fisele posturilor se intocmesc in mod abuziv si ilegal, cuprinzand atributiile mai multor posturi.

In data de 23.06.2019 a fost aprobata o vizita intima unui detinut, fara ca apartinatorul sa aiba documentele de identitate conform legii.
Anumiti angajati desfasoara activitatea unde isi doresc, creandu-se premisele favorizarii acestora (ex. d-soara agent educatie transferata de la ANP a fost data prin DZU la secretariat, beneficiind de sporurile de la educatie – cei 25%).
Imputernicirile nu se acorda pe criterii obiective sau pe criterii de competenta profesionala si merit.

Corpul de control al MJ ar putea vizita Penitenciarul Iasi

Domnul director general al ANP, comisar sef de politie penitenciara Cristian PLESA va analizeaza problemele transmise de catre presedintele Sindicatului IURIS, Dorin SCARLII, afirmand ca nu va tolera abaterile disciplinare.

Consilierul ministrului Justitiei, chestor de politie penitenciara (r) Catalin BEJAN, a luat act de problemele semnalate in legatura cu Penitenciarul Iasi, exprimandu-si intentia de a sesiza Corpul de Control al Ministrului Justitiei in scopul verificarii aspectelor semnalate.

O noua abordare a ANP si MJ fata de deficientele din penitenciare

Persoanele care nu vor remedia vulnerabilitatile constatate de controalele ANP sau MJ vor risca sa fie revocate din functie. Aceasta este noua optica a ANP si MJ dupa ce s-a constatat ca factorii decizionali nu remediaza deficientele constatate de echipele de control.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „VIDEO | Problemele Penitenciarului Iasi in atentia MJ, ANP si opiniei publice

 1. MONALISA ai perfectă dreptate.
  Atunci cand nu poate să i „sanctioneze” cu 50% pe toti, o ” binecuvintează” pe d na INFIRMIERĂ cu 50% si cu functia de DIRECTOR la CR TG OCNA.
  DECI ANP lucrează doar pt unii că pt noi ” cei multi” nu face nimic!

  Apreciază

 2. Cine mușamalizează infracțiunile de la Penitenciarul Iași ? Aici asistăm la o shemă minuțios gândită de corpul de control din Ministerul Justiției în colaborare cu, conducerea ANP. și Serviciul Inspecție Penitenciară (SIP.)

  La M.J. vinovat este un nemernic, inspector șef corpul de control Octavian – Lucian Păun, iar la ANP. sunt toți directorii generali din ultimii 10 ani împreună cu maleficul SIP. din care face parte și fostul director al penitenciarului Iași Dumitran Cristina.

  Schema este una de genul:

  – formulezi o petiție în luna ianuarie
  – presupusele cercetările sunt efectuate în luna mai
  – concluziile cercetărilor vin în octombrie 🙂 🙂 🙂
  – au inventat o procedură nelegală – procedura de cercetare a cazurilor de la distanță 🙂 🙂 în final cercetarea este realizată de persoanele acuzate 🙂 🙂 🙂 Strigător la cer – O SITUAȚIE CRIMINALĂ !

  La concluzii constați cu stupoare că nimic nu se confirmă, în final angajatorul a acționat conform LEGII … 🙂 🙂

  Când situația este următoarea:

  – fișele posturilor sunt o adunătură de atribuții relizate infracțional, în mod abuziv angajații sunt obligați să muncescă în mod permanent conform prevederilor art. 125 alin. 2 din Legea 145/2019. Când legea dă dreptul angajatorului să folosească angajatul în acest mod, doar în situații de excepție – de forță majoră.

  ” Art. 125 – (2) Trecerea temporară în altă funcție se poate dispune fără acordul polițistului de penitenciare în caz de forță majoră sau ca măsură de protecție a polițistului de penitenciare, potrivit competențelor de gestiune a resurselor umane. ”

  – repartizare în serviciu se realizează clientelar
  – acordarea majorării salariului cu 50% doar rudelor, obedienților, afonilor …
  – favorizarea deținuților care săvârșesc înșelăciuni, Sute de rapoartele de incident clasate în 2017-2018. niciun șef sancționat 🙂 :). Situație confirmată, ANP. -ul a mușamalizat acest caz – adică „iscusita doamnă” Cristina Dumitran și-a făcut treaba în SIP.

  = https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-soc-call-center-la-penitenciarul-iasi-de-la-1-400-detinuti-s-au-confiscat-aproape-400-telefoane-multi-escrocau-pensionari–153722.html

  = https://www.bzi.ro/perchezitii-la-penitenciarul-iasi-577864

  = METODA ACCIDENTUL: Escroci protejaţi de conducerea Penitenciarului Iaşi?
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/metoda-accidentul-escroci-protejati-de-conducerea-penitenciarului-iasi–212575.html

  Asinul inspectorul, Octavian – Lucian Păun în final transmite fără remușcări că petiția este nefondată.

  Au stat un an să gândescă toate minciunile când legea spune că o petiție trebuie cercetată în 30 de zile, așa au tăinuit infracțiuni deosebit de grave.

  Acum infractorii de la Iași au declanșat vânătoarea.

  Apreciază

 3. Penitenciarul Iasi este o adunatura de incompetenti.

  Directorul Dima, fost director de banca, nu are nici o treaba cu puscaria, este total aerian, apleaca urechea la oricine-i care-i baga limba in ureche (dupa ce i-a bagat-o altundeva) si evident ca nu aude.

  Adjunctul Chilug este aservit tiganilor de la periferia orasului alaturi de care locuieste, este un instrument pe care acestia il folosesc zilnic iar el le face toate mofturile.

  Adjuncta Matei este analfabeta, nu si-a depasit conditia de infirmiera la spitalul de psihiatrie unde a lucrat inainte, paranoica. suferinda de singuratate si mania persecutiei.

  Adjunctul Timofte cel care a devalizat fabrica de tigarete si a fost anchetat de DNA e stilul de mafiot care cauta tot timpul sa ciupeasca cate ceva iar daca nu are ce se ia de oricine si orice.

  Ce face ANP-ul? Ii recompenseaza cu 50% si ii promoveaza in functii mai mari.

  Halal sistem!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: