Obiectivul nr. 13 al Danei Girbovan: Penitenciarele

Obiectivul nr. 13 al Danei Girbovan: Penitenciarele

Dana Girbovan, propusa ministru al Justitiei a scris, ieri, pe pagina personala de Facebook 12 obiective in scopul sporirii eficientei justitiei si intaririi independentei acesteia, insa sistemul penitenciar nu se regasea printre cele 12 obiective principale ale viitorului ministru.

FSANP pune pe agenda obiectivelor ministrului si penitenciarele

Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) i-a semnalat doamnei Dana Girbovan ca si penitenciarele se afla in subordinea Ministerului Justitiei (MJ) si ar fi necesara includerea problemelor din penitenciare pe lista obiectivelor sale, in scopul identificarii unor solutii la acestea.

Penitenciarele devin obiectivul nr. 13 al Danei Girbovan

Speram sa nu fie un numar cu ghinion, dar sistemul penitenciar devine obiectivul nr. 13 al viitorului ministru al Justitiei, Dana Girbovan. In urma discutiei cu domnul Sorin Dumitrascu, doamna Dana Girbovan si-a actualizat postarea de pe Facebook, adaugand printr-un P.S. si penitenciarele in lista obiectivelor ministeriale.

P.S. Am fost intrebata de ce nu am scris nimic despre sistemul penitenciar, care e sub MJ. Intentionat nu am facut-o, pentru ca doresc prima data sa ma consult cu factorii decizionali si sindicatele din sistemul penitenciar. Vreau sa-i ascult pe ei prima data, sa-mi spuna cu ce probleme se confrunta si ce solutii de rezolvare intrevad. De principiu, voi sustine orice propunere care va ajuta la imbunatatirea sistemului penitenciar.

FSANP a inaintat o lista cu problemele sistemice din penitenciare

FSANP a inaintat, azi, catre doamna judecator Dana Girbovan, o lista cu principalele probleme ale sistemului penitenciar, in scopul identificarii unor solutii care sa duca la eficientizarea activitatilor din penitenciare si la eliminarea neajunsurilor in ceea ce priveste, in principal: drepturile politistilor de penitenciare, cariera acestora, deficitul de personal si numarul mare de ore suplimentare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: