Dana Girbovan, propusa ministru al Justitiei

Dana Girbovan, propusa ministru al Justitiei

Guvernul Romaniei vrea sa schimbe de la conducerea Ministerului Justitiei (MJ) pe doamna Ana Birchall cu doamna Dana Girbovan. 5 luni…

Cine este doamna Dana Girbovan?

Dana Girbovan este de profesie judecator si este fondatoarea Uniunii Nationale a Judecatorilor (UNJR), un ONG care a spus: „Stop abuzurilor!”, dupa cum a declarat Dana Girbovan, despre perioada 2015, cand era o „efervescenta cu catusele la televizor”.

„Scopul nu scuza mijloacele.”

Tot doamna Dana Girbovan a fost cea care a afirmat ca in justitie „scopul nu scuza mijloacele, ba dimpotriva il pervertesc”. Daca va fi numita ministru al Justitiei, ii vom aminti doamnei Girbovan ca in penitenciare unii sefi abuzeaza de functi in detrimentul subalternilor, iar uneori, din nefericire, in penitenciare scopul scuza mijloacele. Ii vom aminiti ori de cate ori este nevoie pentru a lua masuri impotriva abuzatorilor si a pervertitilor, in cazul in care va fi numita ministru al Justitiei.

„Nu este un argument important numarul membrilor.”

Aici suntem de acord cu doamna Dana Garbovan: nu numarul membrilor trebuie luat in considerare cand trebuie sustinut un punct de vedere, ci argumentele, pentru ca acestea dau greutate repsectivului punct de vedere, care, poate fi uneori contrar opiniei preopinentului.

Transparenta si consultari prealabile

Cel putin la nivel declarativ, doamna Dana Girbovan este adepta transparentei decizionale si a consultarilor/avizarilor prealabile adoptarii actelor normative, fie ele si OUG-uri. Asteptam sa o vedem transpusa si in practica aceasta intentie a viitorului ministru.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: