Ministerul Justitiei nu vrea OUG pentru deblocarea concursurilor din penitenciare

Ministerul Justitiei nu vrea OUG pentru deblocarea concursurilor din penitenciare

Ministerul Justitiei (MJ) nu are intentia de a promova prin OUG modificarea Statutului politistilor de penitenciare in ceea ce priveste procedura de concurs pentru penitenciare.

Corespondenta intre ANP si MJ ofera o perspectiva negativa

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a avut un schimb de corespondenta cu Ministerul Justitiei (MJ) pe tema modificarii Statului politistilor de penitenciare prin ordonanta de urgenta (OUG), pentru a debloca concursurile din penitenciare, insa MJ pare a fi reticent cu privire la aceasta modalitate.

Prin urmare, deficitul de personal si numarul orelor suplimentare raman doua dintre problemele nerezolvate si in anul 2019. Amendarea Statutului ar fi putut rezolva, in  parte, problemele existente in penitenciare.

Ceea ce am prezis se pare ca se intampla

Am scris acum o luna de zile: Avand in vedere conditiile de adoptare a unei OUG, tinand cont ca Statutul politistului de penitenciare abia a iesit din Parlament, va fi oarecum dificila modificarea lui imediata prin OUG, dupa publicarea in Monitorul Oficial. E ca si cum Guvernul ar accepta ca Parlamentul a adoptat o lege organica partial functionala, neclara si imprevizivila.”

Se pare ca am avut dreptate. „Graba strica treaba.” – un vechi proverb romanesc care de data asta se aplica si angajatilor, cand vine vorba de Statutul politistilor de penitenciare. Ne-am grabit anuntam un Statut care nu a facut altceva decat sa schimbe o denumire a angajatilor si sa legitimeze comisiile de disciplina din penitenciare. In rest, Statutul este plin de erori care vor crea probleme in cariera politistilor de penitenciare.

Procedura parlamentara – o solutie greoaie si de durata

Singura solutie, in afara de OUG, ar fi modificarea Statutului politistilor de penitenciare prin procedura parlamentara. Stim din experienta ca o asemenea procedura este greoaie, de durata si nu de putine ori ineficienta. Pana la urma FSANP va depune tot efortul pentru ca angajatii din penitenciare da nu aiba de suferit.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Ministerul Justitiei nu vrea OUG pentru deblocarea concursurilor din penitenciare

   1. 1. Daca concursurile nu se mai reiau , ce fac cei care au cheltuit destul pe taxa testare psihologica, fisa medicala , inscriere concurs?
    2. Daca concursurile se reiau, se poate aproxima cand se vor relua?

    Apreciază

   2. 1. Rămân cu banii cheltuiți.

    2. Părerea mea este ca anul acesta nu exista o speranța a reluării procedurilor de concurs. Nu avem legislație in acest domeniu.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: