R. Cotofana & C. Luncasu, directori generali adjuncti ai sistemului penitenciar

R. Cotofana & C. Luncasu, directori generali adjuncti ai sistemului penitenciar

Incepand cu data de 26 August 2019, Razvan Cotofana (directorul D.S.D.R.P.-A.N.P.) si Catalin Luncasu (director B.A.G.R.) sunt imputerniciti, pentru o perioada de trei luni, in functia de director general adjunct al Adminitratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Criza directorilor generali adjuncti (DGA)

Inca de la finele anului trecut (n.r. 2018) Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a intrat in criza directorilor generali adjuncti. Activitatile sistemului penitenciar au devenit din ce in ce mai stufoase din cauza birocratiei excesive si „acoperitului de hartii” – teama cronica a romanului care ia decizii. Lipsa de personal s-a facut simtita chiar si in birourile directorilor generali adjuncti, care au ramas neocupate o perioada lunga de timp, situatie care a afectat buna functionare a sistemului penitenciar.

Ce directii vor coordona doi DGA?

Razvan Cotofana va coordona  Directia Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar (D.S.D.R.P.), iar Catalin Luncasu va avea in subordine Directia Economico-Administrativa (D.E.A.). Speram ca domnul Razvan Cotofana sa depuna mai mult efort si interes in noua functie in care a fost investit si sa fie mai receptiv la problemele sistemului penitenciar, in scopul rezolvari acestora cu celeritate, ci sa nu recurga la musamalizarii de tipul „informatia nu se confirma”, ori sa aplice metoda „ascunderii gunoiului sub pres”.

In ceea ce-l priveste pe domnul Catalin Luncasu, perioada de 3 luni de mandat in functia de DGA al ANP, ii va oferi posibilitatea sa arate calitatile sale manageriale, receptivitatea si responsabilitatea vizavi de problemele din aria de competenta a domniei sale.

Fapte, nu vorbe!

Asteptam de la cei doi directori generali adjuncti sa dea dovada de maturitate in luarea deciziilor, sa isi asume decizii in interesul politistilor de penitenciare si in interesul sistemului penitenciar. Faptele si deciziile celor doi directori generali adjuncti vor fi cele care vor eticheta pe viitor calitatea acestora. Noi, ca organizatie sindicala, ne rezervam dreptul de a sesiza orice abatere de la reguli si orice abuz impotriva membrilor nostri.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: