Cod de etica pentru angajatii din peniteciare

Adminstratia Natioala a Penitenciarelor (ANP) a dispus elaborarea unui Cod de etica pentru angajatii din penitenciare.

Codul de etica este necesar

Este necesara elaborarea unui Cod de etica pentru functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare. Prea multe cazuri de angajati care „s-au combinat cu detinutii” si la propriu si la figurat au iesit la iveala in ultimii ani.

„Combinatiile” afecteaza imaginea sistemului penitenciar si nu de putine ori s-au finalizat cu condamnari penale pentru „combinatori”. In final, trebuie sa avem colegi intergi, ci nu colegi care sa aiba relatii de orice fel cu detinutii.

S-a creat un grup de lucru numai din ofiteri DPCT

Este impropriu ca, pentru elaborarea proiectului Codului de etica, s-a constituit un grup de lucru numai din ofiteri ai Directiei Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT). Sa intelegem ca celelalte structuri nu au ofiteri capabili si integri ca sa poata participa in acest grup de lucru?

Nu am nimic cu ofiterii DPCT. Sa nu se inteleaga ca le minimalizez profesionalismul sau integritatea! Cel nepotrivit din DPCT este chiar directorul Geo Bogdan Burcu, care ascunde anumite fapte de coruptie sau se face ca nu le observa. Mai mult de atat, pe vremea cand era presedintele comisiei de disciplina in ANP „spala” acuzatii de frica unor repercusiuni, ori la comanda lui Marian Dobrica. Acelasi comportament l-am intalnit la Marian Dobrica – teama, cel pe care Geo Burcu l-a servit slugarnic pana in panzele albe. Poate de aceea a si ales Marian Dobrica ca DPCT sa elaboreze Codul de etica. Il voia intru chipul si asemanarea lor (n.r. Burcu&Dobrica).

Codul de etica trebuie elaborat in grup de lucru multidisciplinar

Dat fiind faptul ca acest Cod de etica afecteaza cariera tuturor angajatilor din penitenciare, ar fi deontologic ca in grupul de lucru sa participe angajati din toate structurile ANP, nu numai de la DPCT.

Daca vrem un Cod de etica „corect”, atunci sa-l faca oameni care nu au caracterul lui Geo Bogdan Burcu sau al oricarui alt slugarnic al lui Marian Dobrica. (Si aici nu ma refeream la Catalin Nita, caci insul asta face „Ce se vrea…”, nu ce trebuie.)

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

8 gânduri despre „Cod de etica pentru angajatii din peniteciare

 1. Daca la ANP asa se considera ca trebuie sa tina pe functii oameni fara caracter, de ce sa i deranjam, au prins si ei un post bun si noi nu i lasam sa se bucure de el indiferent ca il merita ori ba 😦

  Apreciază

  1. Sau eliminați cei care nu aduc niciun beneficiu sistemului. Nu așa este mai indicat?

   Apreciază

 2. E cineva acolo la central care a ajutat multi directori DPCMP sa pice prin incurajarea timpeniilor pe care le făceau il va ajuta si pe Geo Delon curind

  Apreciază

 3. Pamflet :COD DE ETICA PCT 1 Ofiter maxim 5 tatuaje Agent maxim trei tatuaje Personal civil una bucata tatuaj. PCT 2.Cine nu rezista la bautura va fi rupt pe genunchi. PCT 3.Codul nu e valabil pentru smecherii din sistem si pentru cei care il concep*. PCT 4 Ciocu mic ca acum noi sintem la putere

  Apreciază

 4. Nu scrieți de el că e ofticos răzbunător periculos își mănâncă dinții la nervi. Nu am înțeles cu codul de etică mai nimerit codul de etilică aici există o mare și bogată experiență…

  Apreciază

 5. Băiatu lu tata nu a fost slugarnic. Doar amabil din cale afară cu D. G. ca să mai lumineze ANP ul câteva luni cu ideile lui s f .După codul etic va face codul silvic apoi codul regretelor.

  Apreciază

 6. Domnule Dorobantu, si acest Burcu este imputernicit pe viata, va rugam sa ne spuneti daca va introduce in codul etic si situatia lui cu imputerniciri fara numar, e etic? El de ce nu respecta legea 293?Ce cod etic poate face un asemenea ofiter care in cazul sau nu tine cont ca e in afara timpului de imputernicire? Ministra Justitiei accepta aceasta porcarie?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: