Cati infractori foloseste ANP in posturile de paza?

Cati infractori foloseste ANP in posturile de paza?

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat in repetate randuri ca folosirea detinutilor in posturile de paza de pe perimetrele locurilor de detinere, alaturi de angajati, reprezinta o insulta la adresa la adresa functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, deoarece, cu intentie, ANP isi pune angajatii pe picior de egalitate cu infractorii.

Recent, la Penitenciarul Iasi, un agent a predat serviciul din postul de paza de pe perimetrul locului de detinere unui detinut. (AICI) Rusinos! Nu stiu cum s-ar simti doamna director a Penitenciarului Iasi, Cristina Dumitran, daca, la sfarsitul programului, ar preda mapele sa le semneze un detinut de pe sectie, lasandu-l in scaunul domniei sale.

Cred ca la fel s-ar simti si Marian Dobrica, imputernicitul ilegal de la ANP, daca ar avea un detinut cu el in birou, iar detinutul ar avea aceleasi atributii cu ale domniei sale. La cum il stiu pe Marian Dobrica, aceasta situatie l-ar avantaja, pentru ca i-ar delaga toate atributiile din fisa postului. Sic!

Cati infractori foloseste ANP in posturile de paza?
Cati infractori foloseste ANP in posturile de paza?

Asadar, FSANP a solicitat conducerii ANP sa ii comunice cate posturi de pe perimetrele penitenciarelor sunt ocupate cu detinuti si cati detinuti sunt folositi pentru aceasta activitate. Este incalificabil pentru o institutie publica din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala sa isi puna pe picior de egalitate angajatii cu infractorii.

In concluzie, folosirea detinutilor in posturile de paza este ilegala, mai ales ca pentru a desfasura aceste activitati un angajat trebuie sa aiba un cazier imaculat, ceea ce nu este cazul infractorilor. Intrebare: In cazul producerii unui eveniment negativ, detinutii cu cine ar tine? Cu angajatii sau cu colegii lor, infractorii? 

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Cati infractori foloseste ANP in posturile de paza?

 1. Buna ziua dle. Dorobantu. Stiti cumva daca se vor scoate la concurs posturi de agent operativ si pe zona ,, centru” ?

  Apreciază

  1. Exista posibilitatea sa se scoata doar posturile bugetate. (ex: posturile vacantate prin pensionare).

   Apreciază

 2. Cui ati semnalat in repetate randuri folosirea detinutilor in posturile de paza de pe perimetrele locurilor de detinere? Urcam in acelasi foisor transpirat unde au stat detinutii in maiou si pantaloni scurti..cine sa vada toate astea? nu vedeti ca nu le mai pasa de ce se intampla pe perimetru? cui sa ii pese? Cotofana & company nu au asemenea preocupari..stiu doar sa sune in unitate si sa ceara, dar cand le cerem sa faca ceva pentru noi..pauza..nu au timp ca o ard cu orele la cafele la 7 toti sefii

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: