Amenintati cu arma la cap, doi politisti au fost batuti, cu brutalitate, in misiune. TIC, TAC! Nici penitenciarele nu sunt departe.

Amenintati cu arma la cap, doi politisti au fost batuti, cu brutalitate, in misiune. TIC, TAC! Nici penitenciarele nu sunt departe.

Doi politisti aflati in misiune au fost amenintati cu propriile pistoale puse la tample de infractorii pe care i-au urmarit in trafic. Unul dintre infractori ar fi apasat tragaciul pistolului, insa incarcatorul nu mai avea gloante.

In politie se intampla de mult. In penitenciare va urma in curand…

Lipsa de reactie a factorilor decidenti, si vidul legislativ ii determina pe politistii aflati in misiune sa fie „carne de tun” in fata agrersiunilor infractorilor. Colegii nostri de la politie sunt marturia ca Romania se indreapta cu pasi rapizi spre un STAT INFRACTIONAL.

In penitenciare, infractorii sunt mai cuminti decat in libertate, desi Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat ca, in ultimii doi ani, numarul ultrajelor (inregistrate) a crescut alarmant. In fiecare zi se intampla cate un ultraj in sistemul penitenciar. Adica… un politist de penitenciare este amenintat, agresat fizic sau verbal sau este lovit de catre un detinut.

Procurorii acorda prea usor „clasare” dosarelor de ultraj

Fiecare fapta de ultraj este urmata de sesizari are parchetelor de pe langa judecatoriile oraselor in care functioneaza unitatea penitenciara, insa in proportie de aproximativ 90% procurorii claseaza sesizarile. Cauzele sunt multiple si le vom analiza/prezenta intr-un alt articol. Acest fenomen nu face altceva, decat sa incurajeze aceste comportamente infractionale ale detinutilor.

Sursa: https://observator.tv/galerie/imagini-politisti-batuti-pistoale-calina-valcea-id326436-play384232.html

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: