Imaginea Politiei penitenciare afectata de incompetenta directorului Ion Popescu (Penitenciarul Tg. Jiu)

Imaginea Politiei penitenciare afectata de incompetenta directorului Ion Popescu (Penitenciarul Tg. Jiu)

Imaginea Politiei penitenciare este afectata de incompetenta si deciziile luate cu rea-credinta de catre directorul Penitenciarului targu-Jiu, Ion Popescu zis si Polică. Cetatenii judetului Gorj au aflat din cotidianul gorjeanul ca directorul Polică a comis inca o infractiune de abuz in serviciu.

MASS-MEDIA: Directorul Penitenciarului Targu-Jiu risca o noua sanctiune disciplinara!

Ion Popescu este trimis in fata comisiei de disciplina din cadrul Ministerului Justitiei pentru fapte ce pot constitui abateri disciplinare prevazute de art. 140 lit. b): ”neglijenta si superficialitate manifestate in indeplinirea atributiilor de serviciu, precum si lit. l): ”nerespectarea obligatiilor prevazute de dispozitiile legale in sarcina acestora, precum si nerespectarea prevederilor art. 119 lit. a): ”sa cunoasca si sa respecte principiile generale prevazute de Constitutie si de celelalte legi” si d): ”sa execute, cu profesionalism si in termenul stabilit, toate atributiile de serviciu stabilite prin fisa postului”, din Statutul politistilor de penitenciare.

Polică modifica raporturile de serviciu ale subalternilor din PIX

Comisarul sef de politie penitenciara Ion POPESCU, in calitate de director al Penitenciarului Targu Jiu, incepand cu data de 03.06.2019, respectiv 09.07.2019, a dispus in mod abuziv si ilegal, prin decizie zilnica pe unitate (D.Z.U.) trecerea temporara (modificarea raporturilor de serviciu pe o perioada de aproximativ 60 de zile) a unor membri de sindicat apartinand Sindicatului “Nova Lex” din Penitenciarul Targu-Jiu, din functiile de agent operativ principal II – supraveghere, respectiv agent operativ principat I – sef de schimb, in functiile de agent escorte, in cadrul Serviciului Siguranta Detinerii, fara acordul prealabil al acestora, creandu-le un prejudiciu material, dar si moral (diminuarea drepturilor salariale).

Fapte mai vechi: Suspiciuni de coruptie cu implicarea conducerii penitenciarului

”De exemplu, în data de 10 septembrie 2018, fostul deținut al Penitenciarului Târgu-Jiu, A. S., asupra căruia planează suspiciunea că ar fi complice la săvârțirea de infracțiuni de corupție care îl vizează pe directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, comisar șef de penitenciare Ion Popescu s-a prezentat la Penitenciarul Târgu-Jiu, pentru a depune anumite documente, pe care i le-a înmânat personal în fața unității domnului C. C., lucrător în compartimentul financiar al Penitenciarului Târgu-Jiu.” – se arata intr-o adresa FSANP trimisa ministrului Ana BIRCHALL in luna Mai 2019.

P.S. Abordare de director: ”Du-te-n polica mea de aici!”

Ion Popescu, este supranumit ”Polică” din cauza expresiei ”academice” cu care se adreseaza subalternilor in exercitarea actului managerial. Textual li se adreseaza cu ”Du-te-n polica mea de aici!”.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: