Povestea celor 40 de ordine de ministru: chirie, locuinte, mutare, schimbare functie

Povestea celor 40 de ordine de ministru: chirie, locuinte, mutare, schimbare functie

Publicarea Legiii nr. 145/2018 privind Statutul politistilor de penitenciare a pus Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) „pe jar” in ceea ce priveste elaborarea legislatiei subsecvente.  ANP are de elaborat peste 40 de proiecte de ordine de ministru (OMJ-uri).

40 de ordine de ministru in doar 4 luni

In acest moment, la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sunt peste 40 de proiecte de ordine de ministru in lucru. ANP s-a angajat fata de ministrul Justitiei si fata de organizatiile sindicale ca va finaliza intregul proces in maxim 4 luni de zile, deoarece termenul legal de 6 luni pentru elaborarea legislatiei subsecvente legii trebuie respectat.

Se lucreaza intens in ANP, s-au constituit grupuri de lucru din specialisti din teritoriu, s-au inaintat proiectele de acte normative organizatiilor sindicale spre consultare si observatii.

Chirii, achizitionare locuinte

Elaborarea ordinelor de ministru privind compensatia lunara a chiriei, sprijinul acordat in achizitionarea unei locuinte este prioritara. Au fost finalizate proiectele de acte normative privind mutarea si schimbarea din functie a politistilor de penitenciare.

Mutare si schimbare din functie

Apar noi criterii care ofera o alta paradigma dreptului politistilor de penitenciare de a fi mutati si de a-si schimba functia. Vechimea in sistem nu mai este un criteriu definitoriu in ceea ce priveste schimbarea/mutarea, fiind inlocuita de vechimea in functie. Ca element de noutate este introdus interviul – criteriu definitoriu in procesul de emutare/schimbare functie .

Desi ANP se zbate sa finalizeze proiectele de acte normative in termenul stabilit de Legea nr. 145/2019 privind Statutul politistilor de penitenciare, decizia finala ii apartine ministrului Justitiei, in a carui competenta sta aprobarea acestor proiecte.

Momentan, adresele ANP tin loc de OMJ-uri

Intre timp ANP a emis si va mai emite o serie de adrese prin care va incerca sa lamureasca anumite aspecte privind acordarea chiriei in unele localitati. Daca exista probleme in acordarea acestui drept (compensatia lunara a chiriei), va invitam sa ni le semnalati prin orice mijloc avut la indemana.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Povestea celor 40 de ordine de ministru: chirie, locuinte, mutare, schimbare functie

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: