Salarizare & echipament politisti de penitenciare

Salarizare & echipament politisti de penitenciareSalarizare & echipament politisti de penitenciare

In prezentul articol va oferim cateva informatii de actualitate (2019) legate de salarizarea si echipamentul politistilor de penitenciare, in contextul unei subfinantari cronice a sistemului penitenciar. 

Salarizare: rectificare buget. Ce acopera si ce nu…

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) confirma informatia initiala potrivit careia bugetul acopera toate cheltuielile salariale, mai putin majorarea salariala de pana la 50%  pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, precum si actualizarile la norma de hrana si la norma de echipament.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a actionat in instanta ANP si MJ pentru actualizarea normei de hrana si de echipament. Speram sa avem o solutie favorabila, desi va dura.

Echipament: modificare achizitie, calitate, emblema

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a contractat un Institut pentru calitate in textile pentru identificarea celor mai bune materiale si testarea acestora la receptie pentru achizitionarea echipamentului de serviciu pentru politistii de penitenciare.

La momentul actual, nu exista intentia de a se modifica echipamentul ca model, insa se are in vedere schimbarea emblemei pentru a corespunde noii denumiri de „politisti de penitenciare”.

 

 

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: