Romania TV | Violator in serie, beneficiar al recursului compensatoriu, a recidivat

Romania TV | Violator in serie, beneficiar al recursului compensatoriu, a recidivat

Un violator in serie, beneficiar al recurului compensatoriu al ministrului Justitiei, Tudorel Toader, a facut noi victime in Bucuresti. Legislatia favorizeaza inractorii (criminali, violatori, talhari).

Nimeni nu vorbeste despre victime

Vorbim despre faptele abominabile ale infractorilor lui Tudorel Toader, insa nimeni nu vorbeste despre victimele acestora sau posibilele victime ale infractorilor beneficiari ai tratamentului pro-infractor al guvernantilor.

Sorin Dumitrascu: „blestematul de recurs compensatoriu”

In interventia de la postul de televiziune Romania TV, Sorin Dumitrascu a declarat, pe buna dreptate, ca recursul compensatoriu este blestemat. In baza acestui recurs compensatoriu, infractorii lui Tudorel Toader au facut mii de victime de la aparitia lui si pana in prezent.

In opinia mea, recursul compensatoriu al guvernarii PSD-ALDE este un blestem pentru statul roman si pentru victimele infractorilor promotiei Toader.

Statutul roman incapabil sa reeduce detinutii

Statul roman este incapabil, la ora actuala, sa reduce detinutii. Ba mai mult pe aceia care nu-si doresc cu adevarat sa fie reabilitati pentru a se intoarce inapoi in societate si a se integra in ea, este imposibil de reabilitat.

Cu bani putini, cu lipsa acuta de personal si in conditii improprii, este aproape imposibil ca infractorii sa fie reabilitati pentru societate. Tocmai de aceea recidiva este situata in Romania undeva la 70%.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Romania TV | Violator in serie, beneficiar al recursului compensatoriu, a recidivat

 1. Nu recursul compensatoriu omoară oamenii nevinovaţi, ci lipsa programelor educaţionale din penitenciare. Deţinutul este „bursier” al statului. Statul răsplătește foarte generos relașul în patru acte al deţinuţilor. Lipsesc cursurile de calificare pentru deţinuţi, sunt deţinuţi care nu au avut nici meserie, nici ocupaţie la arestare, și tot așa părăsesc penitenciatul, după ani de zile de ședere acolo. Activităţile educative au denumiri sforăitoare, sunt plictisitoare, așa încât deţinuţii le abandonează sau fac punctaje de „insuficient” încât nu-și mai doresc altceva decât să stea și să se uite la tv. Lipsa de implicare a statului în activităţi de socializarea deţinuţilor duce la asemenea atrocităţi, nu recursul compensatoriu. Toţi deţinuţii sunt beneficiari ai recursului compensatoriu. Recursul compensatoriu a grăbit comiterea unor fapte care oricum s-ar fi întâmplat. Sunt de acord că RC nu trebuia să existe. Socializarea deţinuţilor este demagogie, sunt vorbe goale, riscul de recidiva este foarte mare. Și mai avem o problemă, aceea a acordării de drepturi peste limita bunului simţ. Câtă vreme va exista perspectiva unor noi drepturi, deţinuţii vor căpăta „rezistenţă” mai mare la activităţile educative, vor fi și mai nepăsători.

  Apreciază

  1. D-soara Simona, ai lucrat vreodata „pe interior”, direct cu detinutii? Daca da, ar fi trebuit sa stiti ca marea majoritate este nereeducabila oricare ar fi programele derulate cu ei. Sunt analfabeti si dupa mai mult de 4 clase absolvite in penitenciar, contra credite, cu profesori din afara. Daca nu credeti intrebati asistentii medicali cum se chinuie cate jumatate de ora sa-i puna pe absolventii de 7 clase sa deseneze dupa model „am primit o aspirina”. Sau poate intrebati detinutii absolventi ai cursurilor de bucatari pe bani europeni cum se gateste o omleta. In cel mai bun caz veti fi injurata, ca nu se lachesc ei cu treburi de femeie. Multi sunt cu IQ subliminal, multi sunt bolnavi psihici si inteleg puscaria doar ca perioada de odihna/refacere dintre doua infractiuni. In perioada ante-revolutie munca in folosul comunitatii care-i intretinea pe perioada detinerii era aproape singura metoda de reeducare si reintegrare. Iar rata de recidiva era mult mai mica. Si liberarea conditionata si alte beneficii pentru recidivisti nu ar trebui acordate. Iar conditiile de detinere sa fie minime, la nivelul conditiilor minime de trai din tara noastra, nu a celor din tarile nord-europene. Fara suparare, dar in cazul detinutilor romani expresia ” cainele de prea mult bine turba” este, din pacate, perfect valabila.

   Apreciază

   1. Dacă asta aţi înţeles dvs. din tot ce am scris…Atunci nimic nu e prea mult și nu există riscul să turbe(ze) nici deţinuţii, nici angajaţii.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: