Ministrul Justitiei Tudorel Toader poate fi considerat complicele infrcatorilor care au au fost liberati in baza recursului compensatoriu si au recidivat.

De ce complice?!

De ce complice?! – s-ar intreba unii… Pentru ca daca nu le-ar fi dat el drumul mai devreme din penitenciare, acele fapte nu se produceau.

Unii mai “pesedizati” ar spune ca: “Oricum, acei infractori recidivau.”. Retorica este fundamental falsa. Si voi spune de ce. Orice pedeapsa are rolul de a-l determina pe faptuitor sa constientizeze consecintele faptelor sale. Cu cat pedeapsa este mai mica pentru o fapta reprobabila, cu atat faptuitorul tinde sa o savarseasca mai usor.

Luati exemplu amenzilor rutiere! Cu cat este mai mica amenda, cu atat esti dispus sa incalci legea. Si invers.

O alta ipoteza este: conjunctura. Liberat mai tarziu, infractorul nu se mai afla in aceleasi imprejurari care au condus la savarsirea infractiunii respective.

Ce a facut recursul compensatoriu…

Cei care nu au vazut, auzit si simtit cum gandeste un infractor aflat dupa gratii, nu isi dau seama de ce recursul compensatoriu a condus la noi infractiuni.

Dupa gratii, “hotul” (termen folosit in mediul carceral pentru detinut), cand mai are foarte putin de ispasit din pedeapsa, devine indisciplinat, agresiv si dornic sa savarseasca noi fapte condamnate de lege odata iesit din penitenciar. Cei care lucreaza in contact direct cu “hotul” pot confirma.

“Hotii” vorbesc: “Si daca savarsec o noua fapta, am zile castig.” Si aici se refera la cele 6 zile castig pentru 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare. Legea recursului compensatoriu a declarat apropape toate spatiile din penitenciare ca fiind necorespunzatoare. Toti detinutii beneficiaza, intr-o forma sau alta, de beneficiile recursului compensatoriu.

In felul acesta au iesit din penitenciare inainte de termen, aproximativ 15.000 de: criminali, violatori, talhari, hoti, agresori, pedofili, corupti.

Exemplu:

De ce e Tudorel Toader vinovat?

Tudorel Toader se face vinovat de pervertirea unei masuri gandite prost de la bun inceput. Ministrul avea obligatia sa repare ceea ce a fost gandit prost. Nu a facut-o! Din contra, a facut in asa fel incat sa iasa din puscarii, inainte de termenul stabilit de instanta, toti infractorii. Scopul?! Sa poata beneficia de zile castig si gulerele albe (coruptii).

Gulerele albe sunt cazate in conditii bune, in camere fara mucegai, plosnite, gandaci etc. Daca n-ar fi fost pervertita aceasta masura, gulerele albe nu puteau beneficia de 6 zile castig per luna.