Daca nu stiati pana acum ca tupeul, neghiobia, ranchiuna si frustrarea omului marunt nu au margini, aflati acum! Ieri, in cadrul sedintei consiliului de conducere al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), imputernicitul ilegal in functia de director general, Marian Dobrica, l-a premiat pe Ion Popescu zis Polică (directorul Penitenciarului Targu-Jiu) cu o majorare de 50% a salariului de functie.

Polică, spre deosebire de alti directori de penitenciare chiar a facut lucrari de exceptie (fapte penale – infractiuni de coruptie: AICI), ori a efectuat misiuni speciale (favorizare detinuti apropiati lui ori familiei lui: AICI). Ar fi fost o rusine pentru sistemul penitenciar ca cel care ocupa vremelnic si ilegal functia de director general al ANP, Marian Dobrica, sa nu ii acorde acest premiu toarășului Polică.

Nu departe de 2018, presa scria (AICI) despre Penitenciarul Targu-Jiu, ca ar fi un penitenciar al desfraului si al idilelor amoroase, atat intre detinuti, cat si intre angajati. Dar, cum lui Marian Dobrica ii plac ”amoroasele”, mai ales daca sunt cu putina tragedie ca in Romeo si Julieta, l-a premiat pe Polică, spre rusinea celorlalti directori care au aplecare catre subordonati si nu ii injura, care raspund in termen legal la petitii, care sunt transparenti in actul managerial.

In concluzie, am convingerea ca cei doi: Polică si Dobrică se aseamana. Amandoi incalca legea. Amandoi cred ca institutia pe care o conduc este mosia lu’ ta-sau. Amandoi sunt opaci in actul managerial. Amandoi sunt slugarnici in fata sefilor. Amandoi sunt fricosi. Amandoi mint. Totusi, exista o singura deosebire: Polică ocupa legal functia de director, pe cand Dobrica NU.