Cabinetele medicale raman inca in unitati

Cabinetele medicale raman inca in unitati

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) raspunde solicitarii Federatiei Sindicatelor din Administratia Natinala a Penitenciarelor (FSANP) de a nu trece cabinetele medicale din unitatile penitenciare in subordinea Penitenciarelor Spital.

Comitetul pentru Prevenirea Torturii (CPT) a recomandat ca personalul medical sa iasa din subordinea directorilor de unitati, pentru a asigura o mai buna independenta actului medical. ANP nu este inca pregatit pentru a face acum schimbari de acest gen. O astfel de schimbare ar da peste cap o serie intreaga de acte legislative si practici care in prezent functioneaza in parametri normali.

Schimbarea subordonarii personalului medical (trecerea in subordinea Ministerului Sanatatii) ar afecta drepturile acestei categorii de angajati si ar fi pe atat de inutila pe cat ar fi de ninspirata.

ANP raspunde solicitarii FSANP de a se mentine subordonarea cabinetelor medicale ca si pana in prezent. La nivelul ANP se desfasoara doar o analiza preliminara privind mutarea cabinetelor medicale din statele de organizare ale unitatilor in statele de organizare ale spitalelor penitenciar.

Ba mai mult, ANP spune ca, in situatia in care s-ar impune o asemenea masura, ar consulta organizatiile sindicale. De pareciat aceasta atitudine de transparenta si deschidere la dialoc a factorilor decizionali din aparatul central!

Adresa raspuns catre FSANP reorganizare cabinete medicale

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Cabinetele medicale raman inca in unitati

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: