La MAI incep angajarile. La ANP cand incep?

La MAI incep angajarile. La ANP cand incep?

Aflam de la sindicatele din Politie ca la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) incep angajarile din sursa externa pentru eliminarea deficitului acut de persoanl.

Reprezentantii politistilor spun ca in maxim 3 (trei) luni, 3000 de noi politisti vor intra in paine si-si vor putea sprijini colegii in misiuni. La Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) cand incep angajarile? Sigur, la noi ar dura 9 luni angajarile, dar macar sa inceapa

Noi avem un raspuns la aceasta intrebare, insa este nesatisfacator. Se zvoneste ca saptamana viitoare ANP ar scoate intr-o prima etapa la procedura de ocupare prin concurs din sursa externa aproximativ:  80 de posturi in sectorul economico-administrativ, 15 posturi in sectorul medical si 15 posturi in sectorul operativ.

Suntem la jumatatea lunii a V-a a anului 2018. In sistemul penitenciar o procedura de ocupare prin concurs a unei functii vacante dureaza intre 4 si 6 luni in medie. Prin urmare, vom putea reduce deficitul acut de personal din sistem abia in luna a XI-a daca ANP s-ar apuca azi de concursuri.

Se misca ceva in sistemul peitenciar, sau doar mie mi se pare ca avem un ANP inert?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „La MAI incep angajarile. La ANP cand incep?

 1. Domnule Cosmin Dorobantu, induceti partial in eroare!
  „Reprezentantii politistilor spun ca in maxim 3 (trei) luni, 3000 de noi politisti vor intra in paine si-si vor putea sprijini colegii in misiuni”. Va intreb:
  1.unde spun asta reprezentantii politistilor?
  1′.poate aici? http://www.poatenustiai.ro/mai-incepe-angajarile-din-sursa-externa-iata-conditiile-de-participare-la-concurs/ Sau pe alte site-uri? Sper ca nu ati confundat site-urile de cancan cu reprezentantii politistilor!
  2.Poate reprezentantii politistilor au mentionat cumva, si ati uitat sa mentionati, ca in perioada urmatoare „vor intra in paine” absolventii scolilor de politie (Campina, Cluj, Oradea), absolventii Academiei de Politie, plus absolventi ai celorlalte institutii de de invatamant care scolarizeaza pentru M.A.I. (si A.N.P.), plus agentii si ofiterii specialisti care vor fi incadrati din sursa externa in urma concursurilor din aceasta primavara… Oricum, nu prea da 3000! 🙂 Da mult peste 3000 de incadrari in urmatoarele 3 (trei) luni!

  Ati facut o paralela neinspirata cu politistii!

  Conform O.U.G. 90/2017 actualizata… vom incepe incadrarile atunci cand va exista finantare pentru cele peste 3000 de functii vacante! De la 16000 prevazute in statul de organizare A.N.P. sunt ocupate 12900. Si avem finantare acum pentru aproximativ 100 posturi… cele mentionate de dumneavoastra!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: