Aflam de la sindicatele din Politie ca la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) incep angajarile din sursa externa pentru eliminarea deficitului acut de persoanl.

Reprezentantii politistilor spun ca in maxim 3 (trei) luni, 3000 de noi politisti vor intra in paine si-si vor putea sprijini colegii in misiuni. La Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) cand incep angajarile? Sigur, la noi ar dura 9 luni angajarile, dar macar sa inceapa

Noi avem un raspuns la aceasta intrebare, insa este nesatisfacator. Se zvoneste ca saptamana viitoare ANP ar scoate intr-o prima etapa la procedura de ocupare prin concurs din sursa externa aproximativ:  80 de posturi in sectorul economico-administrativ, 15 posturi in sectorul medical si 15 posturi in sectorul operativ.

Suntem la jumatatea lunii a V-a a anului 2018. In sistemul penitenciar o procedura de ocupare prin concurs a unei functii vacante dureaza intre 4 si 6 luni in medie. Prin urmare, vom putea reduce deficitul acut de personal din sistem abia in luna a XI-a daca ANP s-ar apuca azi de concursuri.

Se misca ceva in sistemul peitenciar, sau doar mie mi se pare ca avem un ANP inert?