Te salut, debutantule-n blugi!

Te salut, debutantule-n blugi!

Titlul, inspirat din versurile Madalinei Amon – Te salut generatie-n blugi, si din articolul de pe www.fsanp.ro, este sugestiv pentru generatia de debutanti din sistemul penitenciar, care executa misiunile operative in blugi „asezonati” cu un articol de uniforma.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a atras atentia factorilor decizionali ca mimarea interesului lor pentru proprii subalterni a condus la adoptarea de masuri care au afectat dramatic situatia in toate nivelurile sistemului penitenciar. Recent, FSANP a ridicat si problema echipamentului de serviciu.

Problema echipamentului s-a tot dezbatut pe site-urile sindicale, in sedintele de consiliu de conducere, in discutii directe cu toti directorii generali care s-au succedat la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in ultimii ani.

Angajatii din sectorul operativ reclama calitatea echipamentului si lipsa posibilitatii de a achizitiona parti componente din echipament, atunci cand acestea se deterioreaza. Debutantii incep serviciul in asa-zisele „uniforme”, compuse din blugi si cate un articol de echipament imprumutat de pe la vreun prieten sau vreun coleg mai darnic.

Situatia este cunoscuta de ANP, sau ar trebui sa fie cunoscuta, insa nu se ia nicio masura. Pe Razvan Cotofana nu-l intereseaza ca angajatii din operativ nu au echipament de serviciu, pentru ca domnia sa nu stie care este rolul unei uniforme (echipament de serviciu). Pe pariu!…

Nu vreau sa deschid subiectul Razvan Cotofana, deoarece realizarile lui, de cand ocupa functia de director al DSDRP din ANP, le-as putea cuprinde in maxim doua randuri de hartie A3, scrise numai cu majuscule si cu font de 24. Pacat ca inteligenta nu se photoshopeaza, ca moncheru’ si-ar face ecuson cu ea! Degeaba, ar induce in eroare c-ar fi inteligent.

Cineva, careva din ANP s-ar putea interesa, intamplator, si de soarta echipamentului de serviciu al angajatilor? Sau, ramane tot in sarcina organizatiilor sindicale sa se implice?!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Te salut, debutantule-n blugi!

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: