Iata ca se reorganizeaza si redevin o forta activa. Dupa un an de pauza sub tehnocrati apar ca un fel de opozitie din strada. Zicem mai ieri ca nu vad guvernul care sa-si asume titlul de “prietenul infractorilor” si sanse sunt ca daca Grindeanu nu reuseste vreo manevra rapida si semi-legala proiectul asta al gratierii va fi facut pierdut.

ShortTermSitewide-15usd728x90
UPDATE Pe pancartele manifestantilor sunt mai multe mesaje, printre care: “Va vedem”, “Locul hotilor este la inchisoare, nu la guvernare”, “Vrem legi pentru popor, nu pentru penali”, “Jos labele de pe Codul penal”. Acestia au strigat, printre altele, “PSD, ciuma rosie!”, “DNA, nu renunta!”, “Fara amnistie, va vrem la puscarie!”

UPDATE Aproape 2.000 de oameni au ajuns la ora 20:20 in fata Guvernului.

UPDATE Cei care au iesit in strada in Bucuresti scandeaza: ”PSD, nu uita: puscaria-i casa ta”, “PSD, ciuma rosie”,”ALDE si PSD, aceeasi mizerie”, “Dragnea e in avion, noi ajungem la Guvern”, “La inchisoare, nu la guvernare”, “Antena, nu dezinforma”,, “DNA sa vina sa va ia” si “Coruptia ucide”.

UPDATE Conform unor informatii, numarul celor care se indreapta spre Guvern a ajuns la 1.500. Acestia protesteaza pasnic. Fortele de ordine se asigura ca acestia nu vor bloca in totalitate bulevardul Magheru si Catargiu.

Proteste sunt si in Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu si Iasi. In principal mitingurile au fost organizate pe facebook de membri USR si cel putin in Bucuresti liderii acestui partid au fost zariti in mijlocul manifestantilor.

Peste 500 de oameni protesteaza, la aceasta ora, in centrul Bucurestiului. Manifestantii au blocat centrul Capitalei si scandeaza impotriva PSD si a liderului Liviu Dragnea si au mesaje de sustinere pentru DNA. Protestatarii au rupt cordonul de jandarmi si au plecat spre sediul Guvernului.

Protestul a fost organizat pe Facebook dupa ce s-a discutat despre emiterea unei ordonante de urgenta referitoare la gratiere. Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, prezent in Piata Universitatii, a precizat ca nu face declaratii publice pe aceasta tema pentru a nu se interpreta ca politicienii au venit in piata ca sa confiste un protest al societatii civile.

Sursa: stiripesurse.ro