La loc comanda! Dana Girbovan respinsa pentru functia de Ministru al Justitiei.

La loc comanda! Dana Girbovan respinsa pentru functia de Ministru al Justitiei.

Presedintele Romaniai a anuntat ca respinge propunerea privind numirea doamnei Dana Girbovan in functia de ministru al Justitiei, pe motiv ca aceasta este „total impotriva valorilor democratice”.

Ana Birchall ramane la conducerea justitiei

Cine va conduce justitia? – intreb pentru un prieten… Se pare ca doamna Ana Birchall ramane la conducerea Minsiterului Justitiei, desi domnia sa nu mai are sustinerea politica in acest sens.

Ana Birchall, ministru politic sau independent?

Este posibil ca doamna Ana Birchall sa conduca Ministerul Justitiei ca o persoana independenta politic, atata timp cat, in CEx-ul PSD, s-a luat decizia revocarii acesteia de la conducerea Ministerului Justitiei (MJ).

Posibilitatea de a alege: Transparenta sau opaca? Echidistanta sau partinitoare?

Este o perioada de grea incercare pentru ministrul Ana Birchall in aceste momente, pana la schimbarea componentei Guvernului Romaniei. Doamna Ana Birchall va trebui sa adopte calea dialogului social fara discriminare, promovand principiul transparentei si al bunei credinte in toate deciziile pe care domnia sa le va lua ca ministru al Justitiei.

Ii reamintim doamnei Ana Birchal ca a promis transparenta, echidistanta in dialogul cu partenerii sociali si implicare in rezolvarea problemelor sistemului penitenciar. Un prieten imi spunea: „Onoarea pierduta nu se mai castiga niciodata!” 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: