Data mutarilor si motivarea avizelor negative, sesiunea I – 2019

Data mutarilor si motivarea avizelor negative, sesiunea I - 2019

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a dispus unitatilor subordonate ca toate actele administrative de mutare ale angajatilor care si-au depus cererile de mutare pentru sesiunea I – 2019 sa fi emise cel mai tarziu cu data de 01.08.2019.

Vor exista mutari si dupa data limita impusa

Exceptie de la termenul anterior mentiona vor face angajatii pentru numirea carora in functiile pentru care au solicitat mutarea, sunt necesre documente suplimentare (ORNISS) sau cei numiti in functii mai mari cu cel mai mult de 2 grade.

Cauzele acordarii avizului negativ de catre ANP

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a motivat avizele negative acordate angajatilor din penitenciare dupa urmatoarele criterii:

 1. neindeplinirea tuturor conditiilor de ocupare a posturilor,
 2. perioada mica scursa de la momentul ocuparii postului in care persoana este incadrata, pana in momentul in care a solicitat mutarea,
 3. situatia operativa existenta la nivelul sectorului de activitate in care angajatul este incadrat
 4. cererea nu a fost motivata conform prevederilor legale,
 5. procentul mic de incadrare al sectorulu idee activitate in care a fost incadrat solicitantul.

ANP a facut exceptie de la propriile reguli

Au existat situatii in care, desi angajatul se afla in cel putin una dintre situatiile (criteriile/cauzele) anterior mentionate, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a aprobat totusi cererea de transfer, motivand existenta unei situatii profesionale sau sociale deosebite a solicitantului.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Data mutarilor si motivarea avizelor negative, sesiunea I – 2019

 1. Trebuie luat în calcul și problemele familiale, sociale ale persoanei în cauza. Nu cred ca te-ai gândit la faptul ca tu, ca persoana, sa nu accepți transferul unui coleg ce are o problema familiala grava (membru de fam cu cancer sau grad de handicap sever) … Sa fim serioși…
  Dacă sunt și altfel de situații… Semnalați-le… 😃

  Apreciază

 2. Din punctul meu de vedere este total aberant motivul invocat la punctul 2), în condițiile în care un fpss încadrat în 2018 primește aviz pozitiv (având aviz negativ de la unitate sursă), iar un alt fpss încadrat în 2017 primește aviz negativ (având ambele avize pozitive). Este evident ca suntem “mai hoți ca hoții”.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: