Angajatii din Penitenciarul Iasi sunt suprasolicitati

Angajatii din Penitenciarul Iasi sunt suprasolicitati

Angajatii Penitenciarului Iasi sunt suprasolicitati, efectuand zeci de misiuni intr-o singura zi. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a cerut Penitenciarului Iasi o situatie privind planificarea angajatilor din alte sectoare de activitate pentru supravegherea si insotirea detinutilor la activitati lucrative. 

Lipsa de personal, principala cauza

Penitenciarul Iasi recunoaste ca se confrunta cu lipsa de personal, care impiedica realizarea misiunilor din sectorul operativ. Practic, fara ajutorul altor sectoare de activitate, paza, supravegherea si insotirea detinutilor nu s-ar putea realiza in conformitate cu regulamentele in vigoare.

4 agenti din alte sectoare efectueaza zilnic munca operativa

Problema lipsei de personal a determinat ca, la Penitenciarul Iasi, 4 si uneori 5 agenti din  alte sectoare de activitate (reintegrare sociala) sa efectueze zilnic supravegherea si insotirea detinutilor la diverse activitati la care acestia sunt planificati.

Penitenciarul Iasi recunoaste ca acorda sporul de 5% angajatilor

Conform Regulamentului privind siguranta locului detinerii (RSLD), angajatii din alte sectoare de activitate care desfasoara misiuni operative beneficiaza de un spor de 5% la salariu. Conducerea Peniteciarului Iasi ne-a transmis, in scris, ca acorda angajatilor din alte sectoare operative, altele decat cel operativ, sporul conferit de RSLD. Daca exista cazuri in care nu s-a acordat, va solicitam sa ne contactati!

150 de detinuti insotiti doar de 2 angajati

Conform planificarii zilnice, doar 2 angajati din sectorul operativ insotesc, in fiecare zi, cate 150 de detinuti la activitati lucrative derulate cu acestia. Mai putem vorbi de eficienta misiunilor, luand in calcul raportul de 150 la 2? Va lasam pe dumneavoastra sa stabiliti daca 2 angajati sunt suficienti.

In anumite perioade (ex: de sarbatori) numarul detinutilor planificati la anumite activitati este cuprins intre 200 si 500.

Fara ajutor, sectorul operativ s-ar bloca

Insuficienta resurselor umane, acordarea concediilor de odihna, compensarea orelor suplimentare au determinat ar face ca sectorul operativ al Penitenciarului Iasi sa se blochez, daca angajati din alte sectoare nu ar efectua supravegherea si insotirea detinutilor.

Ce s-ar intampla daca angajatii din alte sectoare de activitate ar refuza sa efectueze alte activitati decat cele din fisa postului pe care sunt incadrati? 

La aceasta intrebare ar trebui sa ne raspunda conducerea Penitenciarului Iasi care, nu de putine ori, a defavorizat angajatul in detrimentul detinutilor. Domnul Liviu Chilug si doamna Carmen Matei ar trebui sa stie raspunsul la intrebare. Respectul acordat angajatilor de catre domnul Liviu Chilug si de catre doamna Carmen Matei este demonstrat de rapoartele de incident ale detinutilor clasate in serie la Penitenciarul Iasi, in vremea cand unitatea era „exceptionala”.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Angajatii din Penitenciarul Iasi sunt suprasolicitati

 1. Buna seara.in primul rand vreau sa afirm faptul că sunt pnt unde nu sunt planificati însoțitori deloc,unde un supraveghetor are în primire 150 ppl la regim închis,unde nu există mai deloc sef de secție,unde în permanență 2 ofițeri monitorizează camerele de luat de pe.sectii sa vada cum își desfășoară agentul treaba,unde un supraveghetor nu poate lua legătura cu supraveghetorul de pe secția vecină cu toate că fișa postului o cere,(Nu poate avea acces acolo, vezi cazul bacau).si aste as nimicuri.telefoanele pt ppl sunt încă în camere.asa …..ca sa va faceti o idee…

  Apreciază

 2. Yoghina s-a considerat o Ioana d’Arc de Bucale.

  Deosebit de grav ! Avem un sistem în care prostia Yoghinei nu doar că nu e sancționată, ci ridicată de ANP. la rang de virtute absolută !

  MORALA ELEMENTARÃ
  Pur şi simplu această presupusă „doamnă”, lucrător DIP. … cu aspirații de doctor și-a permis nedrept să tranzacţioneze viaţa noastră cu lejeritate bolnavă, ură şi imbecilitate, tipic dictatorului sadea.
  Dacă trecem uşor peste această traumă, înseamnă că suntem complici la crimă.
  Acestă presupusă ” Fecioară ” de Orleans, mii de scuze „Fecioară” dă București trebuia să înțeleagă săraca că în armată este o vorbă : ‘Luminează-ți fața’! Sau nu poți?

  Apreciază

 3. Dl Dorobantu eu consider că si noi avem o vină!
  De ce spun asta?
  1 De ce acceptam să lucrăm ca „sclaviiiii” pe plantatie?
  2 De ce unii se lasă manipulati(ce interese au?)
  3 Cum de cei care îsi cunosc drepturile- nu cer să le fie.respectate?
  4 De ce atunci cand au ocazia să si spună problemele,nemultumirile si abuzurile la care sunt supusii -nu o fac?
  Nu cred că cei din conducere( Director si Directorii adj) ar mai proceda asa dacă salariatii (toti) ar avea curajul să si spună nemultumirile!
  Din păcate sunt foarte putini cei care o fac.

  Apreciază

 4. „Cei trei nătărăi” !

  Nu pot înțeleg care ar fi interesul ANP.-ului de acoperă tot dezastrul de la Iași ? Directorul ANP. în secunda 1 trebuia să formuleze denunț împotriva Yoghinei, Broscoiului Bofa și a lui Livache Șmenaru, pe listă puteau fi adăugați și Scufița Cărmenuș, Gelucu, … .
  Priviți ce s-a întâmplat în PSD., cum a dispărut cretinul din peisaj imediat au picat și câinii turbați.
  Imaginați-vă la ce nivel este corupția, Poliția, Parchetul, se plânge de ani de zile de inacțiunea presupușilor fpss. de la Iași dar ca și consecință ANP.-ul în mod miraculos și-a premiat mercenarii ani la rând cu 50% !

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: