Promotia 2019, probleme la incadrare?!

Promotia 2019, probleme la incadrare?!

Exista riscul ca absolventii promotiei 2019 ai Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” si ai Scolii Nationale pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna (SNPAP Tg. Ocna) sa nu poata fi incadrati la timp.

Bugetul lui Marian Dobrica afecteaza studentii si elevii promotiei 2019

Bugetul alocat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) nu permite in acest moment sa fie incadrati la timp absolventii promotiei 2019 ai Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” si ai Scolii Nationale pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna (SNPAP Tg. Ocna), precum si ai altor institutii de invatamant care scolarizeaza studenti si elevi pentru penitenciare.

6.478.000 de lei pentru incadrarea absolventilor

Bugetul alocat pentru personal este insuficient. Acest lucru determina ANP de a lua masura incadrarii absolventilor promotiei 2019 ai Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” si ai Scolii Nationale pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna (SNPAP Tg. Ocna) in luna decembrie 2019.

Pentru a rezolva problema incadrarii absolventii promotiei 2019 ai Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” si ai Scolii Nationale pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna (SNPAP Tg. Ocna), precum si ai altor institutii de invatamant care scolarizeaza studenti si elevi pentru penitenciare, este nevoie de o suplimentare a bugetului ANP cu aproximativ 6.478.000 de lei.

Solutia Sindicate – MJ – ANP: Suplimentarea bugetului

In cadrul sedintei organizate la sediul Ministerului Justitiei (MJ) dintre organizatiile sindicale, ministrul Justitiei si directorul general al ANP,  s-a luat dezicia gasirii unei solutii urgente pentru a repara ceea ce Marian Dobrica a stricat: „Suplimentarea bugetului necesar prin alocarea sumelor necesare cu ocazia primei rectificari bugetare din anul in curs.”

Solutia alternativa…

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) considera ca in conditiile in care se preconizeaza pensionarea personalului care indeplineste conditiile, exista posibilitatea ca promotia 2019 sa aiba asigurata incadrarea. Insa aceasta solutie este incerta si depinde de vointa personalului aflat in activitate caruia nu i se asigura, la acest moment, conditi bune de pensionare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: