Politia, Penitenciarele si Rezervistii protesteaza in strada

Politia, Penitenciarele si Pensionarii protesteaza in strada

In data de 07 Februarie 2019, Politia, Penitenciarele si Rezervistii celor doua structuri vor protesta in fata Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si Ministerului Justitiei (MJ), iar in data de 08 Februarie 2019, in fata Parlamentului, pentru:

1. Conditii de lucru mai bune

Ministrul Justitiei (Tudorel Toader) a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

Aceleasi conditii improprii de munca, lipsa acuta de personal si incarcarea angajatilor cu suprasarcini sunt si in Politie.

2. Eliminarea discriminarilor salariale

Cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018. Inghetarea salariilor raportat la rata inflatiei si scaderea puterii de cumparare este discriminatorie.

3. Incetarea abuzului asupra pensionarilor

Cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.

Revendicarile politistilor din SNPPC

Revendicarile politistilor vizeaza, in esenta, masurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupationala ,,aparare, ordine publica si securitate nationala”, inghetarea unor sporuri salariale la nivelul, si asa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevazute de lege la trecerea in rezerva, dar si modificarile aduse regimului pensiilor militare de stat dupa aparitia Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevazute sau reconfirmate prin OUG nr. 114/28.12.2018);

Subliniem faptul ca organizatiile noastre constientizeaza semnificatia si importanta activitatilor pe componenta de Justitie si Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de inalti functionari si de experti), care vizeaza probleme complexe din domeniile specifice de competenta, dar, in calitate de federatii reprezentative, dorim sa atragem atentia asupra unor probleme care afecteaza drepturile si interesele membrilor nostri de sindicat.” – se arata in comunicatul SNPPC.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: