Ce se intampla cu salariul tau…

Ce se intampla cu salariul tau...

Salariul angajatilor din penitenciare este afectat de cresterea preturilor de consum si rata inflatiei. In buzunarul angajator din penitenciare ajunge un salariu diminuat cu 7,1% din cauza inflatie si cresterii preturilor.

Preturile de consum au crescut cu 3%

Comparativ cu anul 2017, in anul 2018 preturile de consum au crescut cu 3%. Astfel, aceasta situatie afecteaza salariile angajatilor din penitenciare care cheltuiesc mai multi bani pe hrana, medicamente, energie electrica, gaze naturale.

Rata inflatiei a crescut la 4,1%

Rata medie a inflatiei in Roamnia in ultimele 12 luni, calculata pe baza IPC, este de 4,1%. Acest dezechilibru major reprezentat de cresterea preturilor si scaderea puterii de cumparare a monedei nationale, afecteaza salariul angajatilor din penitenciare.

Indexarea salariului – un mizilic

Asadar, in acest context, orice indexare a salariului angajatilor din penitenciare, asa cum este el reglementat de art. 34 din OUG nr. 114/2018 este un mizilic. In practica, raportandu-ne la cresterea preturilor si la inflatie, indexarea salariului incepand cu anul 2019 nu este suficienta pentru a elimina deficitul creat de explozia preturilor si de inflatie.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: