Masina care transporta angajatii Penitenciarului Poarta Alba la Constanta este denumita “sicriu pe roti”. Angajatii penitenciarului constantean se intreaba cand vor cadea din ea in timpul mersului.

Siguranta pe drumurile publice

“Sicriul pe roti”CT-97-ANP, asa cum o denumesc angajatii penitenciarului, nu indeplineste normele tehnice minime pentru a circula pe drumurile publice. Microbuzul, nu numai ca pune zilnic in pericol viata angajatilor, dar si pe cea a celorlalti participanti la trafic.

Nu se ia nicio masura pe plan local

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba cunoaste situatia, insa nu ia nicio masura. Ne vom adresa conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), pentru a remedia situatia. Angajatii reclama ca este degradant si umilitor modul in care sunt transportati la si de la locul de munca.

Conditii inumane de munca

In timp ce atentia Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, este intru bunastarea detinutilor din peniteciare, conditiile de munca ale angajatilor sunt din ce in ce mai proaste. In loc sa se ocupe de investitii in penitenciare, Tudorel Toader incearca sa minta opinia publica, pentru a-si justifica greseala de a elibera mii de criminali, talhari si violatori.