FSANP | Grupe de interventie in fiecare penitenciar

FSANP | Grupe de interventie in fiecare penitenciar
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Pentenciarelor (FSANP) a solicitat conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) organizarea unei intalniri de lucru in scopul identificarii unor solutii pentru infiintarea structurilor de interventie in toate unitatile penitenciare.  

Protectia politistilor de penitenciare

Protectia angajatilor care desfasoara activitatea direct cu detinutii ar trebui sa reprezinte unul dintre obiectivele principale ale conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Integritatea fizica si sanatatea politistilor de penitenciare sunt amenintate zilnic, atat in timpul programului de lucru, dar si in afara acestuia, in legatura cu serviciul.

Ultrajele se intampla zilnic

Am scos in evidenta, de fiecare data, faptul ca fenomenul ultrajelor din penitenciare a devenit alarmant (zilnic in sistemul penitenciar un angajat este agresat, lovit, injuriat). Aceasta situatie lezeaza integritatea fizica, onoarea sau reputatia personalului care desfasoara activitati directe cu detinutii.

Regulamentului pentru siguranta locurilor de detinere s-a modificat

Infiintarea, in fiecare unitate penitenciara a structurilor de interventie, in sensul Regulamentului pentru siguranta locurilor de detinere din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, reprezinta o necesitate urgenta.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: