Problemele salariale pot fi evitate prin intalniri sindicale

Problemele salariale pot fi evitate prin intalniri sindicale

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat angajatorului organizarea unei intalniri de lucru in scopul discutarii aspectelor generate de calcularea salariilor angajatilor din penitenciare, ca urmare a implementarii OUG nr. 114/2018.

Salariul de functie se majoreaza cu 1/4

FSANP isi doreste evitarea aparitiei problemelor in ceea ce prveste modalitatea de calcul a salariului de functie. Conform art. 34 alin. 1, salariul de functie se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre cea din 2018 si cea din 2022.

Eventualele probleme discutate in consiliul de conducere

Solicitarea FSANP de a lamuri aspectele OUG nr. 114/2018 care au impact asupra salariului politistilor de penitenciare vor fi discutate in urmatorul consiliu de conducere din Aparatul Central, care se va organiza in perioada 14-18 ianuarie 2019. Va vom tine la curent.

Erori in pontaj

Am informat membrii de sindicat cu privire la faptul ca in anul 2018 au existat erori in aplicatia de pontaj si plati incorecte ale salariilor angajatilor care isi desfasurau activitatea in program de 8 ore.

Angajatii au pierdut bani

Tot in anul 2018, FSANP a informat ANP, la jumatatea anului, ca angajatii din penitenciare pierd bani la salariu, deoarece aplicatia de pontaj nu permite inregistrarea si plata tuturor orelor lucrate legal pentru lucratorii de la curtile de plimbare, insotire, PPD, sector vizita etc.

Sporuri platite incorect

Sporul de 5% pentru paza, supraveghere, escortare si supraveghere nu este platit decat pentru fondul de timp de lucru standard din luna respectiva (ex: 168 de ore) si nu pentru munca lucrata efectiv (ex: 192 de ore), deoarece exista o limitare impusa de aplicatia de pontaj.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: