Tot din seria ultrajelor din penitenciare. Ca dacan-ar fi nu s-ar mai povesti… Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) lucreaza la un proiect de act normativ care ar sanctiona mai dur amenintarile, agresiunile detinutilor la adresa angajatilor. Sa nu ramana la stadiu de deziderat pentru domnul Marian Dobrica, asa cum au ramas grupele de intervente in fiecare penitenciar.

In data de 19.07.2018, in jurul orei 16:30, la Penitenciarul Arad, cu ocazia prezentarii pe holul sectiei, pentru a accesa info-chioscul, un detinut a refuzat sa intre in camera de detinere, devenind recalcitrant, a impins cu umarul pe agentul supraveghetor si a fortat intrarea in biroul acestuia,.

La fata locului a ajuns si ofiterul instructor regim, moment in care detinutul nu a mai avut nici o obiectie, s-a supus dispozitiilor primite si a intrat in camera de detinere. Evenimentul a fost inregistrat cu camera video mobila din dotarea agentului supraveghetor. Daca nu era camera din dotare, cine-l credea pe colegul nostru? Acum supraveghetorii au un mijloc de proba care sa le fie de ajutor.