Personalul medical din penitenciare care a optat pentru calculul salariului brut potrivit prevederilor din familia ocupationala sanatate, nu pot beneficia de acordarea majorarii de pana la 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale. AICI adresa ANP.

Aceasta decizie s-a luat azi, 19 iulie 2018, deoarece Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) considera ca acestia nu mai pot beneficia de recompensele din familia ocupationala aparare, ordine publica si securitate nationala.

Tot azi, ANP a stabilit ca directorii adjuncti care au ocupat functiile respective prin DZU vor fi analizati in consiliul de conducere al ANP pentru a beneficia de majorarea salariala de 50%.

Ieri am primit o adresa de la ANP prin care aparatul central ne raspunde ca gestionarea atributiilor unor functii prin DZU nu se ia in calcul la stabilirea vechimii in functia si specialitatea respectiva. Ciudat, pentru ca prin cele doua adrese se contrazice domnul Marian Dobrica.

Sa fie cumva ilegala ori trasa de par competenta directorului general Marian Dobrica de a acorda 50% directorilor adjuncti din unitatile subordonate ANP care indeplinesc functiile prin DZU? Eh, ne spune corpul de control al MJ. Ii vom solicita parerea.