FSANP i-a semnalat printr-o petitie Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) ca, in mod ilegal si abuziv, conditioneaza accesul si promovarea in profesia de psiholog de regulile unei organizatii non-guvernamentale de drept privat, cum este Colegiul Psihologilor din Romania si, totodata, conditioneaza suplimentar si discriminatoriu accesul la examenul de promovare in functiile de director adjunct/sef serviciu/sef birou reintegrare sociala.

ANP incapabil de solutii pentru psihologi
ANP incapabil de solutii pentru psihologi

Ce credeti ca a raspuns ANP?! Incapabil de dezvoltare, cu o lipsa a viziunii si mereu cu copitele din spate infipte in pamant, ANP-ul, in loc sa gaseasca o solutie in avantajul agentilor si ofiterilor din sistemul penitenciar, face tot posibilul sa gaseasca cate o scuza pe care sa o arunce in raspunsurile la petitiile FSANP, cu care sa-si scuze impotenta.

ANP trece printr-o perioada de criza de gandire pozitiva si, in loc sa mearga cu repeziciune spre progres, adopta o strategie obtuza, ingusta si daunatoare angajatilor din sistemul penitenciar. Sofismul este noua strategie a ANP, altfel nu pot fi justificate carentele de logica pe care le gasim in raspunsurile la petitiile FSANP.