Ultraj la Penitenciarul Arad

Ultraj la Penitenciarul Arad

Inca un ultraj. Nu trec doua, trei zile ca un detinut sa nu agreseze fizic sau verbal un angajat din penitenciare. 

In data de 06.07.2018, in jurul orei 0920, la Penitenciarul Arad, cu ocazia prezentarii la cabinetul stomatologic, un detinut fiind nemultumit de tratamentul stomatologic, a adus injurii si a aruncat cu pixul inspre medicul stomatolog.

Trebuie identificata in Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) o persoana care sa aiba capacitatea sa gaseasca o solutie la aceste ultraje. Poate conducerea ANP sa o faca sau apelam la Ministerul Justitiei?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

7 gânduri despre „Ultraj la Penitenciarul Arad

 1. Personal mi se pare ca ar fi cel mai normal ca INTOTDEAUNA sesizarea parchetului sa fie facuta de catre unitate pentru ca doar asa conducerile unitatilor si-ar arata practic solidaritatea cu noi cu angajatii, ar dovedi ca ne acorda si noua angajatilor un anume grad de protectie.In fond daca eu angajatul in timpul exercitarii serviciului sunt ultragiat nu mi se pare deloc logic , legal, normal sau etic sa sesizez parchetul in calitate de persoana privata, asta eventual o fac daca actiunea de ultraj s-a desfasurat in afara serviciului, in afara unitatii de catre familia unui detinut sau de catre un fost detinut si chiar si in asemenea situatii trebuie sa beneficiez de un sprijin real din partea unitatii in care lucrez.Personal nu mi se pare ok nici ca atunci cand ne vin noua angajatilor la unitate rezolutii de tipul NUP unitatea in nici un mod nu ne ofera sprijin pentru repararea imaginii noastre terfelita de acuzatii calomnioase sau chiar neadevarate.

  Apreciază

 2. Imi puteti spune va rog daca la ultrajele astea se sesizeaza Parchetul?Si daca da,cine trebuie sa il sesizeze?Conducerea unitatii sau angajatul implicat?

  Apreciază

   1. De regula…eu vroiam sa stiu din punct de vedere legal…nu de regula….deoarece regula asta se interpreteaza diferit de unele unitati. 😊

    Apreciază

 3. Din pacate nici colegii din paza nu ne sprijina, participa impreuna cu noi la anumita activitati ca si aceea de administrre strict supravegheata a tratamentului psihotrop si colegii de la SARS stau pe coridor la o sueta cu alti colegi, in birou este un LST sau ST care ia o pozitie comoda intrun scaun si atunci cand gasesc in pumn toate cele trei pastile unui detinut nimeni nu face nici un gest de a ma sprijini !!! Ba mai mult cate unii sefi de tura ne cearta daca nu solutionam pozitiv cererile detinutilor de a le administra pastile in plus sau pastile care nu sunt in recomandarea detinutului si o fac de fata cu detinutul in cauza: „de ce nu-i dai, numai tu nu-i dai, da-i sa avem liniste” si asa mai departe si in aceste conditii cum sa avem noi autoritate in fata detinutilor cand cu totii de la guvernanti, politicieni, directori si sefi directi ne submineaza constant aceasta autoritate?!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: