Discutii despre salarizarea personalului medical

Discutii despre salarizarea personalului medical

Personalul medical (asistenti) din unele unitati penitenciare a ridicat cateva probleme referitoare la aplicarea unor prevederi legale concurente pentru cei care au optat pentru salarizarea pe Anexa 3 si cei care au ramas pe Anexa 6 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

In concret, s-a ridicat problema aplicarii sporului de 15% pentru lucrul in program de 12/24 si despre trecerea la plata a 100% pentru SDSL (Anexa 3). Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) opineaza ca sporul de 15% nu este aplicabil acestora, deoarece asistentii medicali nu lucreaza in regim de 12/24 in sistemul penitenciar,

Referitor la sporul de 100% pentru sambete, duminici si sarbatori legale (SDSL) – Anexa 2 – Sanatate – este aplicabil in locul celui de 75% (pentru Anexa VI – ordine publica). Lista de probleme este insa mai lunga si discutia urmeaza a fi aprofundata in perioada urmatoare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Discutii despre salarizarea personalului medical

      1. Pai toata paza din majoritatea penitenciarelor lucreaza 12/24 si 12/48 si chiar si in spitale se lucreaza acelas program de 12/24 si 12/48, spitale civile ma refer nu cele miltare sau spitale penitenciar.

        Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: