Sanatatea angajatilor din penitencuare s-a agravat in ultimii ani

Sanatatea angajatilor din penitencuare s-a agravat in ultimii ani

Investigatiile medicale efectuate asupra angajatilor din penitenciare au scos in evidenta faptul ca bolile profesionale s-au accentuat in ultimii ani, astfel:

 1. afectiuni cardiovasculare, cauzate de solicitarea fizica si psihica crescuta, distres, zgomot, au crescut de la 18,84 (2015) la 26,04% (2017),
 2. afectiuni locomotorii, cauzate de microclimat nefavorabil, efort fizic crescut, postura incomoda, au crescut de la 12,15 (2015) la 13,18% (2017),
 3. afectiuni neuropsihiatrice, cauzate de distres, suprasolicitare psihica, situatii conflictogene, au crescut de la 0,91% (2015) la 1,28% (2017),
 4. afectiuni gastro-hepatice, cauzate de miroclimat nefavorabil, temperaturi ridicate, contact cu detinutii, au crescut de la 10, 63% (2015) la 17,36% (2017).

Cele mai expuse locuri de munca la imbolnavire sunt:

 1. punct control
 2. dispecerat
 3. sectorul administrativ
 4. sectorul operativ –  cel mai expus: SPED (transfer detinuti)

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

9 gânduri despre „Sanatatea angajatilor din penitencuare s-a agravat in ultimii ani

 1. POARTA ALBA , penitenciarul de tortura atat pentru Chiriasi cat si pentru Angajati. Veniti sa vedeti in ce conditii asteapta lumea afara in frig la vizita si cum este in interior la vorbitor… Nimic renovat de 40 de ani

  Apreciază

 2. Eu cred ca e o gluma acel ….clasament. L-au facut dupa fisele de testari de la ….politie? Cei de pe sectii pe ce loc sunt?

  Apreciază

 3. Va rog sa imi spuneti in baza carei legi se acorda sporul de HIV(pe sectie) si cat se ponteaza,pt ca la Iasi din patru schimburi,doar unul este pontat cu 1h,si as dori daca este normal ce se intampla sau acel ST face abuz in serviciu?

  Apreciază

 4. As vrea eu sa vad cine se sesizeaza cu psiholoaga asta de la Oradea, ca nici cand frate-sau a fost detinut in PNT Timisoara nu avea greturi si mergea acolo in calitate de psiholog de personal. Evalua psihologic tocmai pe cei care ii aplicau regimul penitenciar lu frate sau si pe cei care era sefi sau agenti supraveghetori pe sectia unde era el inchis. ANP nu a avut o problema cu asta, directorul de la Oradea nu a avut o problema cu asta, etc.

  Apreciază

 5. Nici nu e de mirare ca ne deterioram tot mai mult. Oamenii din resurse umane, care ar trebui sa faca politici de personal prin care sa asigure o cariera sanatoasa, nu exista in penitenciare. Sunt toti niste executanti fara creier propriu si asteapta ca si cainele de vanatoare doar ordinele sefilor sa il execute pe unul sau pe altul. Pe langa asta aflam acum ca unii sunt si niste impostori, care s-au angajat pe posturi de ofiteri fara a avea o diploma de studii superioare, la momentul concursului. Avem o speta clara, cea a psiholoagei de personal de la Oradea. Nimeni nu poate sa explice cum a dat concurs de admitere in sistem in 2003, pe post de ofiter si si-a dat licenta in psihologie in 2004. Poate ar putea sa explice cadristii de atunci sau directorii. Concluzie: liderii formali ai sistemului nu au viziune, sunt oameni marunti, au adus in sistem impostori si i-au instalat prin frauda, iar tot ce fac de atunci incoace e sa acopere mizeriile pe care le-au facut. E clar ca nu le ramane timp sa construiasca ceva folositor angajatilor.

  Apreciază

  1. Ciudat ce spui. Chiar nu a stiut nimeni?Ani de zile a facut parte din comisii de concurs pana la cel mai inalt nivel, inclusiv pentru directori de directii din ANP. Habar nu avea nimeni ca erau evaluati de o hoata si o corupta. Sper ca macar acum cineva sa cerceteze situatia.

   Apreciază

 6. @ ”anonim”: ai uitat sa spui ca cei pe care ii vedeti 5 minute la CM sunt in contact permanent cu cei de pe sectie (HIV, TBC, etc), adica supraveghetorii.Noi nu avem manusi si nici masti pentru a ne proteja (comparativ cu medicalul).Ai uitat sa spui ca noaptea-i noapte ( you know what I mean if you’re smart) iar cand plecati acasa sunteti ”fresh”.In fine!Nu am nimic cu nimeni dar sa dam Cezarului ce-i apartine (asa cred ca-i corect).Ar trebui sa te bucuri ca nu apareti in graficul cu imbolnavirile (zic eu)!Nu ma plang (fiecare cu riscurile lui) dar cred ca operativul duce greul.

  Apreciază

 7. Cabinetul medical nu este expus, acolo ai contact doar cu cei sanatosi. Ati fost vreodata sa vedeti ce rani suprainfectate cu bacterii de tot felul curatam si pansam cu dotarea vai si amar pe care o avem: cele mai ieftine manusi care se rup cu mult inainte de a termina pansamentul, cel mai ieftin leucoplast pe care oricum nu l-ai putea fixa cu manusile in maini pentru ca se lipeste de ele, cei mai ieftini dezinfectanti pentru maini cu care daca te dezinfectezi de doua ori intr-o tura ti se aspreste pielea si chiar iti crapa pielea in palme. Cand se taie mai serios vreun „chirias” si te trezesti cu manusa rupta in timp cel pansezi si cu mana plina de sange si te rogi sa nu aiba SIDA sau hepatita cronica…Cand iti tuseste in nas pacientul 7 zile cat are tratament injectabil si apoi cand il trimite la radiografie constati ca are TBC… Si cum spuneam in comentarii anterioare cei de la cabinetul medical nu au spor de preventie cum se da tuturor asistentilor din afara sistemului penitenciar, si dupa cum constat ati decis ca nici nu avem un loc de munca expus la risc de imbolnavire. ..Multumesc in numele tuturor asistentilor medicali din penitenciare!!!!

  Apreciază

  1. Eu consider ca tot personalul este expus riscului înbolnaviri dar cel mai tare cei din operativ care au contact direct cu HOTUL, fac ture de noapte, lucreaza în conditii de munca inproprii si consider ca si cadrele.medicale din sistem se afla în prima linie „” la riscurile de înbolnavire””!

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: