Off topic! Circa 7,5% dintre angajati isi primesc salariile „in plic”

Aproape 60 de mii de angajati din Romania (7,4 la sută din totalul salariaților) au primit, de la inceputul anului 2017 si pana in prezent, salariul „in plic”. Circa 6,1% primesc tot salariul „in plic”, iar 1,3% doar o parte din salariu, arata date ale Biroului National de Statistica. Cele mai mari ponderi ale salariaţilor care primesc salarii „in plic” se estimeaza pentru activitatile din agricultura (40%), comert (15,4%) si industrie (9,2%). Se constata totodata ca munca nedeclarata in randul salariatilor a constituit 6,5%, in scadere fata de perioada similara a anului precedent (7,8%). Munca nedeclarata afecteaza bugetul Romaniei si, implicit, angajatii din penitenciare.

Ar fi indicata si o statistica la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si unitatile subordonate, referitoare la numarul angajatilor din penitenciare care prefera plata salariului direct, prin caseria unitatii. Ar fi bine de stiut si motivele care duc la alegerea acestei metode.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Off topic! Circa 7,5% dintre angajati isi primesc salariile „in plic”

 1. Regula prevăzută de codul muncii e plata cash, iar excepția e plata salariului în cont bancar. Ca să ni se vireze salariul în cont e nevoie de acordul nostru. În urmă cu n-șpe ani, toți ne-am dat acordul pt. a primi salariul pe card. Cine nu mai dorește plata prin cont bancar, poate solicita directorului să fie plătit prin casieria unității și of course, să accepte ce urmează (presiuni, intimidări,etc).

  Apreciază

 2. Motivele sunt strict personale si nu te privesc pe tine si nici pe altcineva.
  Pana si Curtea Constitutionala s-a pronuntat in acest sens…

  Apreciază

  1. Ce lege din romanica mă obligă să dețină un card?Daca sunt plătit cu banii in plic înseamnă că mă erijez de la plata dărilor la stat?Nu am înțeles de ce ești malițios?

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: