A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti. Intre Dunare si Marea Neagra, pe meleagurile despotului Dobrotici, intemeietorul Dobrogei, s-a nascut o idila institutionala intre doi conducatori tot de origine despotica: Băte si Manuță. Cuplul institutional ar fi acuzat de favorizarea infractorului, abuzuri repetate impotriva angajatilor din Penitenciarul Poarta Alba, transformand penitenciarul intr-un lagar de exterminare, dar nu pentru detinuti, ci pentru angajati, sub numele de Puerta BlancaCa orice poveste romaneasca, si in mica naratiune de la Puerta Blanca unul a tradat. Cine credeti? Băte. Tragedie de proportii epopeice, de plang cu lacrimi de crocodili si cucii din sepcile agentilor si ofiterilor din Penitenciarul Puerta Blanca.  Tradat, Manuță a ramas cu buza umflata, de i se innoada lacrimle-n barba, in timp ce Bătecel banuit de inima neagra s-a pensionat clasat apt limitat.

Clasarea lui Băte, e posibil sa vina ca urmare a valurilor create in spatiul public sau omul este de-adevaratele LIMITAT? Nu de putine ori l-am acuzat noi c-ar fi limitat, dar nu ne-a crezut nimeni. Uite ca o comisie formata din specialisti au confirmat ca omul e apt, dar limitat. Bun de pensie langa nean-sau Bejan si nean-sau Dinca.

Gurile rele spun ca Manuță ar boci intr-una de cand a auzit ca-i pleaca consortul. Nicio problema! Ca orice papusa, Manuță isi va gasi alt papusar.