Dacă toate confederațiile sindicale s-ar uni…

Miercuri, 6 aprilie 2022, începând cu ora 11:00, Blocul Național Sindical (BNS), reprezentat de Dumitru COSTIN, organizează un protest în fața Guvernului României. Indicat ar fi ca toate confederațiile sindicale să se unească și să protesteze pentru interesul angajaților din România. Tăcerea/lipsa de reacție nu e o soluție!

Ce revendicări ar trebui:

Confederațiile sindicale ar trebui să militeze pentru toți angajații (sectorul privat cât și pentru sistemul bugetar) și ar trebui să protesteze pentru: o salarizare care să susțină pentru români un nivel de trai lipsit de grija zilei de mâine, pensii care să nu umilească foștii angajați și orice alte măsuri care să conducă la un dialog egal și onest cu partenerii sociali.

Dacă toate confederațiile sindicale s-ar uni…

Prețul facturilor la energie electrică și la gaz au crescut alarmat, indicele inflației a depășit două cifre, însă clasa politică a înghețat salariile și pensiile românilor. În acest context, cele 5 confederații sindicale ar trebui să se unească și să organizeze proteste de amploare.

Tăcerea liderilor celorlalte 4 confederații sindicale din România ne poate da de înțeles că lucrătorii reprezentați de acestea sunt mulțumiți că salariile lor nu mai pot acoperi facturile și prețurile majorate de politicienii Partidului Social Democrat (PSD) și ai Partidului Național Liberal (PNL).

Complicitate sau dezinteres? Oricare ar fi răspunsul la această întrebare, cert este că lipsa de reacție a confederațiilor sindicale nu face altceva decât să scadă încrederea românilor în mișcarea sindicală.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: