Cele trei Zâne ”bune” și Zâna MinciuNiță

Cele trei Zâne ”bune” și Zâna MinciuNiță

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, în Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) o gașcă de zâne care au cules meșteșugul asumării deceniului sub umbrelă și-au încercat să-l pună în practică în mare secret, făurind o magie surprinzătoare din bagheta de director general a domnului Cristian PLEȘA. Să-nceapă povestea!

”Asumarea deceniului” într-un ceas rău

Acum două săptămâni s-au întâlnit trei zăne anepiste, departe de ochiul rău al lui Sauron, și-au decis ele, sub efectul asumării directorului general (zâna 1) îmbătat de argumentele meșteșuragului de vorbe sindicale (zâna 2), să elibereze din lanțuri suma de câteva milioane de lei pentru actualizarea normei de hrană pentru polițiștii de penitenciare.

Vorba zânei 2, asumare în ANP nu s-a mai văzut de un deceniu. Aici sunt în totalitate de acord cu personajul de basm și iată că nici de data aceasta nu și-au asumat de fapt. Calculele le-ar fi făcut zâna 3, nimeni alta decât crăiasa abacului alambicat, Claudia ZMEU, care și ea a fost de acord cu așa-zisa ”asumare a deceniului”.

”Asumarea deceniului”, înghețată de vraja lui MinciuNiță

Zâna MinciuNiță este nimeni altul decât băiatul de curte al celui mai mare ”asumator” dintre directorii generali ai ANP de la Geneză și până în prezent. Majoritatea o știe pe zâna MinciuNiță de când îi făurea lui Marian Dobrică interpretările și punctele de vedere pe textele de lege. Nimeni altul decât șeful juridicului…

Așa… Și, în după amiaza zilei marii decizii, veni MinciuNiță cu mâna încleștată pe o sentință definitivă a Curții de Apel București (CAB), prin care ”este declarată ca legitimă și fundamentată corect decizia ANP de a nu achita norma de hrană actualizată”, zice zâna 2.

Magia vrăjelii de decembrie

Să fie ăsta motivul pentru care nu se acordă norma de hrană majorată?! NU! Este o dezinformare crasă. Motivul real este că ANP nu și-a asumat nicio majorare a normei de hrană și-a găsit o manevră de a arunca pisica moartă în altă parte, cu complicitatea celor care-au tăcut până ieri, adica cu ajutorul martorilor lui tudorică.

De ce nu au găsit să-și asume acordarea normei de hrană majorate până să apară așa-zisa sentință CAB? Pentru că dezinformarea și manipularea este pe ordinea de zi a multor personaje magice subterane.

Membrii de sindicat vor înțelege treptat că vina este exclusiv a lui Cristian PLEȘA care a moștenit de la predecesorul său, Marian DOBRICĂ, taina NEASUMĂRII.

Întrebare pentru un prieten

Cand ANP a semnat întâmpinarea depusă în procesul cu FSANP pentru acordarea normei de hrană majorate a avut acceași abordare instituțională ca acum două săptămâni sau contrară marii revelații descoperite în gașca zânelor?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: