Ultraj la Penitenciarul Margineni

Ultraj la Penitenciarul Margineni

In data de 20.09.2018, in jurul orei 10:05, la Penitenciarul Margineni, cu ocazia intoarcerii de la curtea de plimbare, un detinut a proferat injurii agentului supraveghetor de la curtea de plimbare. Agentul a insotit detinutul recalcitrant pana in biroul sefului sectiei de detinere E1, unde l-a informat pe acesta despre comportamentul detinutului.

In momentul cand i-a fost adus la cunostinta faptul ca i se va intocmi raport de incident, detinutul a devenit agresiv verbal, proferand injurii si amenintari cu moartea agentului si, afirmand ca il va taia.

Detinutului i s-a dispus sa inceteze cu amenintarile, dar acesta a reafirmat ca o sa se razbune pe agent cu prima ocazie pe care o va avea. Deoarece detinutul a inceput sa gesticuleze existand posibilitatea de a deveni violent, a fost imobilizat la sol prin folosirea tehnicilor articulare si ulterior i-au fost aplicate catusele metalice pentru maini in pozitia „cu mainile la spate”.

Detinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unitatii, unde a fost diagnosticat cu „sangerare minora oprita spontan la buza superioara, fara alte urme de violenta”.
Detinutului i s-a intocmit raport de incident, a fost relocat la alta camera de detinere, a fost informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate si sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: