Conform ANP ocuparea functiilor prin DZU nu se considera vechime in specialitate

ANP | Ocuparea functiilor prin DZU nu este considera vechime in specialitate

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa recunoasca vechimea in functie si in sepecialitate ofiterilor si agentior care ocupa prin Decizie Zilnica pe Unitate (DZU) alte functii decat cele pe care sunt numiti in statul de organizare al unitatii.

Evident, raspunsul era previzibil: NU SE POATE. Cand e vorba de recunoscut un drept al unui angajat, ANP ezita si nu are energia si nici potenta de a gasi solutia legala de a-l acorda, insa cand e de amputat un drept, onor ANP e fruntas. Daca s-ar putea i-ar da si doi pumni in gura celui care solicita acordarea unui drept legal.

ANP | Ocuparea functiilor prin DZU nu este considera vechime in specialitate ANP | Ocuparea functiilor prin DZU nu este considera vechime in specialitate

Marian Dobrica, directorul general al ANP, spune ceea ce stim cu totii, ca DZU nu este act administrativ, ci e un fel de… nici el nu stie. Prin urmare, zice, domn’ director general ca nu poate considera perioada in care un angajat ocupa o functie prin DZU ca vechime in functia si in specialitatea respectiva.

Atunci il intrebam noi pe Marian Dobrica: Daca DZU nu e act administrativ si nu poate modifica raporturile de serviciu ale angajatilor, atunci ce e? Ce statut are? De ce se dau sarcini prin DZU? Este legal ca unui angajat sa ii fie stabilite sarcinile altei functii prin DZU?

Orice om sanatos la cap ar spune ca NU este legal ceea ce face ANP acum, insa niciun ordonator de credite nu are curajul sa spuna in scris acest lucru. Chiar daca le-am adresa o petitie si i-am intreba acest lucru, ar da din colt in colt si ne-ar trimite un raspuns pe masura inteligentei.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Conform ANP ocuparea functiilor prin DZU nu se considera vechime in specialitate

  1. Asta pentru ca sistemul e condus de oameni prosti, fără educație, lipsiți de profesionalism, mărunți ca indivizi dar cățărati în funcţii. Nu prețuiesc resursa umana ci o disprețuiesc.

    Apreciază

  2. Atunci sa lucreze domnul Dobrica 4 ani de zile ca schimbător la tura și sa se plimbe de pe un pluton pe altul! Sa vadă și dansul ce înseamnă sa faci doua ture de zi apoi una de noapte și apoi sa stai acasă o zi și din nou sa intrii de zi s.a.m.d. …sau sa treacă de la tura de noapte la o zi liberă și apoi la 8 ore…Ofițerii și agenții tineri sunt carne de tun și bătaie de joc! Sistemul te învață sa devii un om lipsit de moralitate și bun simt când observi atâtea nereguli, nepotisme și manevre…Practic te simți ca un mop care este folosit peste pe unde curge apa…E frustrant sa speli wc uri și sa te lupți cu prostia din academie 3 ani de zile și apoi sa pleci cu speranțe ca “Ba la noi poate nu este așa” și apoi te simți umilit și batjocorit! Ai ridicat capul, ți-au dat la temelie! Recunosc ca sistemul m-a transformat întrun om frustrat !! Răbdare multă fratii mei , răbdare !

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: