Recunoasterea vechimii in munca – conditii egale pentru toti

Recunoasterea vechimii in munca - conditii egale pentru toti

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita ministrului Justitiei si directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa faca toate demersurile necesare, astfel incat, functionarior publici cu statut special care au ocupat functii de conducere prin dezicie zilnica pe unitate (DZU) sa li se ia in calcul vechimea in functiile respective.

Avand in vedere ca proiectul de Statut al politistului de penitenciare, intr-o maniera discriminatorie, lasa posibilitatea sa acceada in functii de conducere de top management doar angajatilor care au ocupat minim  3 (trei) ani o functie de conducere din sistemul penitenciar,

Tinand cont de faptul ca orice angajat din penitenciare poate accede in cariera, fara privilegii si fara discriminari (opinam ca si agentii sa poata acceada in cariera fara nicio limitare),

Luand in calcul afirmatiile ministrului Justitiei Tudorel Toader: „Egalitatea este numai în cadrul aceleiasi categorii“, consideram ca este oportun si de bun simt ca MJ si ANP sa ia in calcul la stabilirea vechimii efective in care un angajat a ocupat o functie de conducere si perioadele in care acesta a ocupat functiile respective prin DZU.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

6 gânduri despre „Recunoasterea vechimii in munca – conditii egale pentru toti

 1. Cum nu este normal, ca un coleg care a fost împuternicit 6 luni sau un an intr-o funcție de conducere, sa iasă la pensie cu aceiasi pensie ca a unui coleg care a fost titular ani de zile . Ce promovați de fapt, recunoașterea ca fiind normale imputernicirile, discriminarea, numirile pe cunoștințe și pe comentarii de genul : “ăla e bun, ăla e prost”, “șmecheria” de pârnaie ? Astea se făceau acum 20 ani .

  Apreciază

  1. Promovam dreptatea, chiar daca invidia va indeamna sa nu observati acest lucru si sa reacionati ca atare.

   Apreciază

 2. Un coleg împuternicit sau un coleg numit pe dzu nu este normal sa fie egal cu un titular . El are deja un mare avantaj material, printr-o simpla hârtie, fără sa facă nici un efort.

  Apreciază

  1. Oare acel coleg împuternicit nu îndeplinește aceleași atribuțiuni ca cele ale titularului ? Poate uneori chiar mai bine ,mai profesionist ! E aceeași discuție ca și cu personalul civil care ar merita să fie încadrat ca și f.p.s.s.,nu ?

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: