Ministrul Justitiei a afirmat ieri ca “doar” 42 din cei 4.458 de beneficiari ai recursului compensatoriu au recidivat si au revenit in penitenciar. Dezinformarea continua, domnul profesor facandu-se ca nu pricepe ca este deja prea mult faptul ca 42 de recidivisti promotia “Toader”, in mai putin de 3 luni, au comis alte infractiuni, au fost arestati, judecati si condamnati.

Discutam asadar despre “doar” 42 de recidivisti, care au revenit in penitenciare dupa ce au beneficiat de clementa, pentru simplul motiv ca un proces penal dureaza si ca recidiva reala (recidiva juridica plus detinuti cu antecedente penale) se masora la 1 an, la 3 ani si la 5 ani pentru ca cifrele prezentate sa aiba relevanta statistica.

Ne pastram, deci, estimarea referitoare la o recidiva reala de peste 60% a promotiei “Toader” ai gratierii mascate mai ales ca experienta altor tari si a altor gratieri demonstreaza ca dupa 6 luni criminalitatea explodeaza. De vazut, deci, cum va explica domnul Tudorel Toader cifre sensibil mai mari si cine va raspunde pentru suferintele si pagubele produse.

Intre timp il felicitam pe domnul Toader pentru apropiata redobandire a functiei de ministru al Justitiei si ne manifestam speranta ca, de acesta data, chiar se va tine de cuvant si va rezolva problemele reale ale penitenciarelor: condtii de detentie, deficit de personal, subfinantare cronica.

Advertisements