SUA, Comisia Europeana si Marea Britanie cu ochii pe Justiei

SUA, Comisia Europeana si Marea Britanie cu ochii pe Justiei

Pentru ca si penitenciarele sunt parte integranta a Justitiei, trebuie sa ne intereseze soarta acesteia, deoarece in eventualitatea in care Justitia este afectata, vom fi afectati si noi, angajatii din penitenciare.

Comisia Europeana este foarta atenta asupra felului in care decurge dezbaterea pentru modificarea legilor Justitiei in Parlamentul Romaniei. In raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare al UE (MCV) este exprimata pozitia CE, cu privire la necesitatea unei Justitii independente. Ce vrea Ministerul Justitei si Parlamentul sa faca acum?

Marea Britanie spera ca orice modificare a sistemului juridic sa promoveze independenta si eficienta operationala ale institutiilor statului, punand accent pe recomandarile MCV.

SUA, la randul lor si-au exprimat ingrijorarea cu privire la intentia PSD de a modifica legile Justitiei, recomandand Romaniei sa nu alunece pe panta de a deveni o tara a coruptiei, ca in anii ’90.

Azi judecatorii, procurorii, maine angajatii din penitenciare.

In ciuda semnalelor de alarma ale SUA, CE si GB, PSD merge inainte cu Legile Justitiei. Unde? Vom vedea pe pielea noastra.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: