La Penitenciarul Bistrita, presedintele Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita, Marius LACATIS, castiga inca un proces impotriva abuzurilor la care sunt supusi angajatii din penitenciare, in materia cercetarii disciplinare.

”Avand in vedere Decizia Curtii de Apel Cluj prin care se respinge recursul declarat de Penitenciarul Bistrita impotriva hotararii Tribunalului B-N care a stabilit ilegalitatea unei sanctiuni disciplinare aplicate de comisia de disciplina din cadrul Penitenciarului Bistrita, putem sustine fara nicio o rezerva ca, in prezent, nu exista cadrul legal care sa reglementeze modul de organizarea si functionare a comisiilor de disciplina constituite la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si unitatilor subordonate .
Minuta Decizie Curtii de Apel Cluj:
Ora estimata: 08:30
Complet: 4R
Tip solutie: Mentine hotararea atacata
Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de paratul M J – A N P – Penitenciarul Bistrita impotriva sentintei civile nr. 559 din 09.06.2017 pronuntata in dosarul nr. 23/112/2017 al Tribunalului Bistrita-Nasaud pe care o mentine in intregime. Fara cheltuieli de judecata in recurs. Decizia este definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 24.11.2017.
Document: Hotarare 5695/2017 24.11.2017”