CTP: ministrul Iordache, "un iepuroi orbit"

CTP: ministrul Iordache, “un iepuroi orbit”

CTP il evalueaza pe ministrul Dragnache si-i stabileste si-un diagonstic destul de interesant: “un iepuroi orbit”. Inginer de mobila, educat pe repede-nainte asta intelege personajul din justitie: sa execute orbeste ordinul de partid. Altfel, singurul care lipseste din dezbaterea publica e chiar initiatorul. Nu explica, nu motiveaza, nu argumenteaza. Mai maraie cate ceva cand il incolteste presa si cam atat.

Ordonantele pe Justitie au declansat un imens scandal. Presedintele Klaus Iohannis si lumea revoltata au iesit in strada. Duminica se asteapta noi manifestatii de amploare in toata tara, dar se pare ca Guvernul nu va renunta la aceste masuri. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu il considera principal responsabil pentru aceasta situatie pe ministrul Justitiei, Florin Iordache.

„Deci Liviu Dragnea stia cu precizie din America – probabil a avut o consultare telefonica cu Ion Iliescu si Iliescu i-a spus: e mineriada, Liviule!. Deci stia ca e mineriada, ca e lovitura de stat, ca aceste manifestatii sunt organizate de SRI. Ce nu stia, se pare, era ce e cu aceasta lege, in rest stia tot”, a afirmat jurnalistul.

„Insusi Dragnea spune ca nu are treaba cu legea. Care e singura legatura cu pamantul a acestei legi?. E acest om de la justitie, ministru. E un soi de iepuroi orbit de faruri pe autostrada, buimache pe care nu-l asculta nici nevasta cand se duce acasa.

Nu poate tine o sedinta pe scara blocului, e si el plantat acum in pozitia de cavaler cu zel si sabii de otel care apara legea asta cu care nu are nimeni nicio treaba. CSM, Ministerul Public, DNA, DIICOT, oamenii iesiti in strada, toti spun nu aceste legi. Si spune Iordache ca ar prefera asumarea.

Dintr-o data, PSD, in frunte cu acest domn a devenit fundamental preocupat de puscariasi. Intelesesem ca vor sa guverneze in numele poporului nepuscarias, caruia vrea sa-i arunce bani din toate directiile. Si, totusi, Iordache spune: vreau asumarea raspunderii”, a spus jurnalistul la Digi 24.

Sursa: stiripesurse.ro