Ilegal, dar se practica sponsorizari de la detinuti

La solicitarea Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), a unor informatii referitoare la sponsorizari, donatii din partea detinutilor, familiilor, ori apartinatorilor acestora , Directia Economico-Administrativa a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (DEA-ANP) a raspuns ca aceste sponsorizari si donatii sunt ilegale.

Cazuri in care directorii unor penitenciare ar fi primit sponsorizari si donatii s-au tot gasit. Nu a trecut mult timp de cand FSANP a semnalat asemenea cazuri la Penitenciarul Targu-Jiu. Sandel si Ionel (Polica), unul detinut, celalalt director. Mai sunt cazuri, insa…

Ilegal, dar se practica sponsorizari de la detinuti
Ilegal, dar se practica sponsorizari de la detinuti

Cert este ca este ilegal sa primim de la detinuti ceea ce putem primi de la stat (ANP sau (MJ). Unii directori prefera sponsorizarile (la limita legalului, dar total imoral) de la diversi interpusi ai detinutilor (inclusiv firme), decat sa se certe cu sefii din ANP si MJ pentru a le aloca fonduri pentru investitii in conditiile de detentie. De conditii de munca nici nu mai vorbim.

Si pentru ca nu cheltuiesc banii sistemului penitenciar (ANP si MJ), directorii sunt rasplatiti cu majorari de 50% la salariu.

Deci, exista cauza-efect intre sponsorizari si majorarile de 50% ale directorilor, insa nu avem un director general al ANP capabil si nici un DPCT care sa aiba mijloacele necesare pentru a demonstra acest lucru si pentru a eradica acest fenomen.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ilegal, dar se practica sponsorizari de la detinuti

  1. DPCT
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😃😃😃😂😂😂😂😂😂😂😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: